«Швеция и Финландия се поддадоха на фантазиите и фалшивите обещания, че ще разделят със Запада плячката, когато Русия падне»

НАТО най-накрая осъзна, че всички варианти, които позволяват да се заплаши Русия с помощта на Украйна, напълно пропаднаха и като стратегически сюрприз отвори северозападното направление — от Финландия и Балтийско море. Счита се, че това ще създаде нова военна заплаха за Русия за дълго време.

Превод от «Печат», Сърбия:

"Швеция и Финландия се поддадоха на фантазиите и фалшивите обещания, че ще разделят със Запада плячката, когато Русия падне"

Съвсем неочаквано Швеция и Финландия поискаха да се присъединят към НАТО, което, разбира се, е неприятно за Русия, тъй като изисква разполагане на конвенционални и ядрени оръжия на нови места.

Не е съвсем ясно защо държави, които живеят мирно и просперират, решиха да станат пионки на НАТО и да застанат срещу Русия.

Може би те се поддадоха на невижданата досега пропаганда за „руската заплаха”, а може би самите те бяха подложени на натиск от западния свят, който реши, че в условията на „руска агресия” не бива да остават нерешените и независими?

Може би нещо друго е изиграло роля?

Например, фантазиите и фалшивите обещания за разделянето на плячката, когато Русия падне и богатството на Сибир стане достъпно само за онези, които са участвали в нейното поражение.

Източник: https://www.pecat.co.rs/2022/06/zasto-je-marijupolj-vazniji-od-kijeva/

Петя Паликрушева, превод и редакция

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3