На Запада му писна от невменяемия клоун

От Пентагона звучат много противоречиви изявления за Украйна. От една страна, главата на ведомството Лойд Остин, по време на официалното си посещение в Тайланд произнесе следното с традиционен патос:

На Запада му писна от невменяемия клоун

«Съединените щати, заедно със съюзниците и партньорите от различни страни, са готови да допринесат изцяло за изпълнението на искането на украинската страна да оборудва армията си с отбранителни оръжия за защита на собствената си територия…»

Остин също горещо увери присъстващите, че Съединените щати и другите страни ще продължат да полагат усилия, за да предоставят „колкото е възможно поо-голяма подкрепа“ на Украйна възможно най-скоро и „да помогнат на ВВС да постигне успех“.

От друга страна, същият Остин не даде директен отговор на конкретния въпрос: ще увеличат ли САЩ доставката на РСЗО и гаубици за Киев в светлината на успешно развиващата се офанзива на Освободителните сили в Донбас?

Вместо това министърът започна да разтяга словесни локуми и да повтаря опорните точки, че страната му е „готова да предостави на Украйна всичко, от което има нужда“.

А след това той напълно се отклони в разсъжденията, че „незалежната“ всъщност има „партньори от цял ​​свят“, които са готови „наистина да й помогнат“.

Що се отнася до артилерията, Остин направи уговорката, че въоръжените сили на Украйна вече са „доставили значителен брой 155 мм гаубици и боеприпаси за тях“.

Това може да се приема по различен начин.

Включително по такъв начин, че Киев едва ли трябва да разчита на допълнителни тежки въоръжения (особено в огромните количества, озвучени от Подоляк).

Донякъде по-успокояващи за украинския режим могат да се считат думите на първия заместник на Остин Катлийн Хикс, че Пентагонът счита въпроса за запазването на държавата Украйна за „решен в дългосрочен план“.

Тази дама също така увери, че Съединените щати възнамеряват заедно с партньорите си от НАТО да „развият отбранителния потенциал“ на Киев не само по отношение на снабдяването му с оръжия, но и по отношение на „обучение на личния състав на въоръжените сили на Украйна»-

Всичко това обаче като цяло също са често срещани и вече изтъркани фрази, така характерни за политиците и официалните лица във Вашингтон.

В офиса на Зеленски реагираха по обичайния си начин.

Прессекретарят на украинския президент Сергей Никифоров каза, че Украйна «иска уточнения».

Твърди се, че острата реакция е продиктувана от това, че Зеленски е презовал „партньорите“ да въведат „пакет от превантивни санкции, за да принудят Русия да изтегли войските“, а американците не поискали да чуят призива му.

Самият президент клоун изрази същата версия на отговора в неотдавнашното си интервю за телевизионния канал ZDF.

Е, само дето разшири списъка с претенции към „съюзниците“: «след като бяхте толкова умни и осведомени, защо не затворихте въздушното пространство над Украйна? Защо не ни въоръжихте до зъби „предварително”?

Според някои анализатори нарастващото раздразнение към Зеленски от страна на „колективния Запад“ като цяло и на Съединените щати в частност до голяма степен се дължи на неговия груб и изнудвачески начин на общуване с „партньорите“, от които той вече не просто моли, а настойчиво изисква.

Въпреки това в самия Киев или не разбират това, или не искат да го вземат предвид, продължавайки да са убедени, че „всички са длъжни на Украйна“.

Напълно възможно е с нарастването на агресивно изнудваческата реторика от режима на укронацистите, търпението на „партньорите“ в един момент да приключи.

Било по-добре това да се случи по-рано, отколкото по-късно.

По-добре е както за самия Запад, който инвестира десетки милиарди в погрешно начинание, така и преди всичко за украинския народ, на когото „помощта“, предоставена от Зеленски и бандата му, носи само нови и нови страдания.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3