Командир на полк от Народната милиция на ЛНР: Полските наемници претърпяха разгром в Долна Камишеваха

Полските наемници претърпяха сериозни загуби в Камишеваха в ЛНР, съобщи за РИА Новости един от командирите на казашкия полк, участващ в боевете в населеното място.

Командир на полк от Народната милиция на ЛНР: Полските наемници претърпяха разгром в Долна Камишеваха

Части от 6-ти казашки полк на Народната милиция на ЛНР, заедно със силите на полка «Ахмат» на Кадиров, се бият в Камишеваха срещу украинската териториална отбрана и полските наемници, съобщава кореспондент на РИА Новости от фронтовата линия.

«Трябваше да си проправим път към позициите под обстрел: противникът непрекъснато стреляше и контролираше бойното поле от дронове», казва военният кореспондент на РИА Новости.

«Отчетливо чуваме полска реч и команди. Те активно използват своите безшумни 60-мм минохвъргачки, както и дронове с висящи бомби», каза командирът на казашкия полк.

Според него не става дума за отделни полски бойци, а за добре организиран отряд.

Поляците претърпяха сериозни загуби, каза източникът.

Казаците и чеченските бойци действат в смесени щурмови групи и имат за цел да превземат населените места Золоте-2 и Горское, допълниха от Народната милиция.

По-рано Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че повечето наемници са пристигнали в Украйна от Полша — 1831 души, от които към 17 юни 378 са унищожени, а 272 са се завърнали в родината си.

Това съобщи РИА Новости

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3