Загубите на ВС на Украйна нараснаха до 1000 души на ден, но Киев събирал милионна армия, за да превземе Крим

На Зеленски беше предложен планът на Драги, но клоунът обещава да раздаде оръжие на 3 милиона и да спечели

Загубите на ВС на Украйна нараснаха до 1000 души на ден, но Киев събирал милионна армия, за да превземе Крим

Всеки ден в Донбас загиват или са ранени до 1000 украински войници. Средно между 200 и 500 загиват във въоръжените сили на Украйна, каза Дейвид Арахамия, главният преговарящ на «незалежната“ с Русия и един от най-близките съветници на Зеленски. Тази шокираща новина публикува доста авторитетният в Щатите интернет ресурс AXIOS.

Според него един милион души вече са мобилизирани в украинската армия, а други два милиона могат да бъдат призвани във всеки момент.

„Значи имаме ресурсите да се борим с Русия“, каза Арахамия.

Американските военни анализатори свързват увеличаването на загубите на въоръжените сили на Украйна с операцията Лисичанск-Северодонецк, по време на която украинските войници биват унищожавани от руската артилерия като на стрелбище. Откритият терен прави защитниците на незалежната най-уязвими от огъня от въоръжените сили на РФ.

Президентът Зеленски, припомняме, твърдеше, че всеки ден умират 60-100 привърженици на независимостта. Неговият съветник Подоляк, който се счита за третото лице, призна от 100 до 200, а Арахамия, служител от третия ешелон на властта, вече обяви за около пет хиляди войници, загиващи всеки ден на фронтовете на Въоръжените сили на Украйна, които, като се вземат предвид тежко ранените, са просто кошмар за Украйна.

Пристигането на Драги може да означава, че «европейския десант» ще търси от «Зе-екипа» споразумение с Русия според «италианската версия», отхвърлена по-рано от властите на Майдана.

Големите загуби на въоръжените сили на Украйна, изразени от Арахамия, всъщност означават, че почвата под краката на Зеленски се раздвижва плашещо.
А това означава, че планът на Рим за „замразяване“ на конфликта е по-реалистичен.
Ако не беше едновременната с посещението в Киев на Макрон, Драги и Шолц публикация на AXIOS, то визитата на «локомотивите» от ЕС можеше да се разглежда като опит на европейците да отбият номера, т.е. да решат някои дребни проблеми със Зе.

От една страна, новата информация за жертвите на украинската армия подчертава, като рентгенова снимка, съвсем различен дневен ред, а от друга страна, „италианската опция“ за Зеленски е равносилна на политическо самоубийство.

На Зе няма да му бъде простен факта, че Киев през първия месец на бойните действия не се съгласи с искането на Москва – да признае Крим за руски, да спре войната срещу Донбас и да се съгласи с неутрален статут на „незалежната“.

Преговорните позиции на „Зе-екипа“ наистина се влошиха рязко поради териториалните загуби на част от Запорожието и Херсон, както и след обявяването на чудовищните загуби на въоръжените сили на Украйна.

Ето защо е малко вероятно Зеленски да се съгласи на „замразяване“.

Бившият клоун явно обещава на европейските си партньори мощна лятна контраофанзива.

Например, ново оръжие на НАТО щяло да обърне хода на кампанията.

Тази версия е в съответствие с изявлението, което според CNN е направено от министъра на отбраната Алексей Резников точно преди пристигането на Големите трима. Телевизионният канал счита, че украинската страна вдига залога и се опитва да замете по този начин чудовищните ​​загуби.

„Ще освободим всички наши територии, всичко, включително Крим“, каза началникът на украинското отбранително ведомство.

Тази глупост трябва да се приема само в духа, че на киевския режим не му е жал за хилядите загинали украинци за денонощие.

Очевидно «Зе-екипът» се опитва да се маскира като побеждаваща страна в бъдеще, нещо от рода на «целта оправдава средствата».

Но ако наполеоновите планове на бившия комик не бъдат изпълнени, а Харков и Одеса с Николаев също преминават под контрола на руската армия, възниква въпросът: какво ще прави тогава киевският режим?

Изглежда, че Макрон и Шолц са попитали Зеленски точно за това с цел да се върнат към тази тема през есента: „Ние те предупреждавахме. Сега има недвусмислени сигнали от Европа, че конфликтът трябва да приключи до зимата».

В Украйна се разпространява опорната точка, че лидерите на ЕС са пристигнали да посетят Зеленски с щедро предложение да се предостави на Украйна статут на кандидат за членство в ЕС.

Но за целта Киев трябва да предприеме реципрочни стъпки.

В същото време повечето от говорещите глави са уверени, че Киев ще „накара гостите си да изпращат още оръжия“.

Първите стъпки обаче са направени.

Както пишат независими източници, „колкото по-дълго продължава конфликтът, толкова повече човешките загуби ще бъдат използвани от политиците за техните собствени цели, независимо дали става дума за продължаване на сраженията или за установяване на мир“.

Автор: Александър Ситников

Петя Паликрушева, превод и редакция

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3