Всички задачи на спецоперацията ще бъдат решени. Мъжеството и героизмът на нашите воини са залог за това- Владимир Путин

Задачите на спецоперацията ще бъдат решени, а ключът към това е смелостта,мъжеството и героизма на нашите войници, заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на дългоочаквана реч, която държа на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Всички задачи на спецоперацията ще бъдат решени. Мъжеството и героизмът на нашите воини са залог за това- Владимир Путин

Снимка: Сергей Бобылёв, ТАСС

„Специалната операция на Русия в Украйна е решение на суверенна държава, основана на правото да отстоява своята сигурност“, — подчерта Владимир Путин.
„Руските войници защитават правото на свободно и безопасно развитие, срещу псевдоценности, дехуманизация и деградация“, подчерта той напомняйки на световната общност целите на операцията, която днес на практика спира нов вид култивиран фашизъм посят от САЩ в Украйна.

Припомняме, че в петък прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков нарече спасяването на хората в Донбас от „киевските военщина“ основна цел на СВО РФ.

 

Географски форумът събра участници от всичките 5 населени континента, което също показва високата репрезентативност на представяните интереси на участниците. Тези дни Санкт Петербург се превърна в притегателна точка за представители на бизнес общността, както и на политическия и икономически елит от цял ​​свят.
В условия, когато всички възможни лостове за натиск срещу Русия вече са приложени и използвани, а очакваният резултат не е постигнат, става все по-ясно, че е невъзможно някой да изключи Русия от международната политика и международната икономика, това просто е невъзможно да се направи.

Съществуващият световен ред, в който една държава или коалиция от държави диктува своите условия на останалия свят, е безнадеждно остарял. В момента Русия е държавата, която се стреми да създаде и ясно демонстрира алтернатива на установения световен ред, чиито контури, както прогнозират много експерти, ще бъдат очертани по време на ПМИФ-2022.
При сегашните условия този форум е по-глобално събитие, отколкото просто голямо събитие в международната икономика.

ПМИФ-2022 трябва да се разглежда като платформа, от трибуната на която ще се изразяват идеи и концепции за възстановяване на света.
Това събитие ще представи на световната общност изкристализирани решения, които вече са анализирани, съгласувани и приети.

Ще бъдат очертани нови вектори и модели на развитие, скелетът на новия световен икономически ред.
Последиците от конфронтацията с Руската Федерация все повече се усещат от десетки страни: бързият растеж на инфлацията, цените на енергийните ресурси, горивата, храните и други стоки болезнено удариха бюджета на обикновените граждани, чиито власти са наложили санкции.
В условия, когато опитът за изолиране на Русия се провали, нараства разбирането за необходимостта от преговори с Москва.
SPIEF 2022 е не само платформа за сключване на споразумения, установяване на нови бизнес контакти и връзки, но и възможност да станете част от новия световен икономически ред, да намерите своето място в него и да се развивате ефективно.
Форумът е най-значимото събитие в света на бизнеса, в момента събитията, които се развиват на многобройните му площадки, се следят отблизо от целия свят и всички, които могат трезво да преценят ситуацията и бъдещето на света в наши дни са гостоприемно посрещнати от столицата на Петър I.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм