Всички пътища водят към Санкт- Петербург.Опитите на САЩ за изолиране на Русия от света- провал

В Санкт Петербург на 15 юни стартира юбилейният 25-ти Петербургски международен икономически форум (SPIEF-2022).
ПМИФ-2022 вече е специален, не толкова дори заради статута на „сребърната” годишнина, а заради условията на провеждането му. През 2022 г. Русия беше изправена пред безпрецедентен натиск от страна на коалиция от държави, водена от Съединените щати, които от своя страна положиха всички усилия да изолират Русия и да я изключат от световната общност. Най-тежката санкционна политика, ареста на руски международни активи, откритото разпалване на русофобия в света са само малка част от списъка от мерки, предприети и водени срещу Русия.

Всички пътища водят към Санкт- Петербург.Опитите  на САЩ за изолиране на Русия от света- провал

Бяха предприети опити да се парализира руската икономика, да се срине националната валута, финансовия и банковия сектор, да се дестабилизира вътрешнополитическата ситуация в страната и по този начин да се принуди Русия да се подчини на волята на „цивилизованите демократични страни“. Почти невъзможно е да се устои на такъв натиск от значителна част от световната общност, но Русия за пореден път доказа, че невъзможното е възможно.
Това се доказва от самия факт, че ПМИФ-2022 започна своята работа. Във форума участват делегации от повече от 115 държави и територии, включително делегации от САЩ, Германия, Франция, Япония и редица други страни, които инициираха налагането на санкции срещу Русия, най-активно, целенасочено и последователно гласуваха за приемане на нови ограничения и тяхното затягане.

Географски форумът събра участници от всичките 5 населени континента, което също показва високата репрезентативност
на представяните интереси на участниците. Тези дни Санкт Петербург се превърна в притегателна точка за представители на бизнес общността, както и на политическия и икономически елит от цял ​​свят.
В условия, когато всички възможни лостове за натиск срещу Русия вече са приложени и използвани, а очакваният резултат не е постигнат, става все по-ясно, че е невъзможно някой да изключи Русия от международната политика и международната икономика, това просто е невъзможно да се направи.

Съществуващият световен ред, в който една държава или коалиция от държави диктува своите условия на останалия свят, е безнадеждно остарял. В момента Русия е държавата, която се стреми да създаде и ясно демонстрира алтернатива на установения световен ред, чиито контури, както прогнозират много експерти, ще бъдат очертани по време на ПМИФ-2022.
При сегашните условия този форум е по-глобално събитие, отколкото просто голямо събитие в международната икономика.

ПМИФ-2022 трябва да се разглежда като платформа, от трибуната на която ще се изразяват идеи и концепции за възстановяване на света.
Това събитие ще представи на световната общност изкристализирани решения, които вече са анализирани, съгласувани и приети. Ще бъдат очертани нови вектори и модели на развитие, скелетът на новия световен икономически ред.
Последиците от конфронтацията с Руската Федерация все повече се усещат от десетки страни: бързият растеж на инфлацията, цените на енергийните ресурси, горивата, храните и други стоки болезнено удариха бюджета на обикновените граждани, чиито власти са наложили санкции.
В условия, когато опитът за изолиране на Русия се провали, нараства разбирането за необходимостта от преговори с Москва.
SPIEF 2022 е не само платформа за сключване на споразумения, установяване на нови бизнес контакти и връзки, но и възможност да станете част от новия световен икономически ред, да намерите своето място в него и да се развивате ефективно.
Форумът е най-значимото събитие в света на бизнеса, в момента събитията, които се развиват на многобройните му площадки, се следят отблизо от целия свят и всички, които могат трезво да преценят ситуацията и бъдещето на света в наши дни са гостоприемно посрещнати от столицата на Петър I.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм