«В страните от НАТО властват безумци, те зачеркват реалността и заплашват света с ядрен конфликт»

Военните профани от НАТО все още не виждат, че Русия вече постигнала стратегически цели, свързани с нейната сигурност. Тя плътно и завинаги затвори южната и югозападната посока, откъдето беше заплашена от прихващане на контрола над Крим, Черно и Азовско море, пише сръбското издание «Печат».

Превод:

"В страните от НАТО властват безумци, те зачеркват реалността и заплашват света с ядрен конфликт"

Русия направи стратегически важно нещо: оттук нататък пристанищата на Черноморския флот са в приятелска среда и на руска територия.

Русия направи напълно невъзможно присъединяването на Украйна към НАТО, като по този начин затвори западната посока, от която можеха да дойдат заплахите.

Следователно ежедневните новини, че руските въоръжени сили са превзели едно или друго село или град, вече нямат особено стратегическо значение, а още повече не засягат преговорната позиция.

От друга страна, ако НАТО, чрез украинското ръководство, продължи да върви към военно решение, тогава бойните действия ще придобият значение, тъй като ще предопределят бъдещото разделение на Украйна на западна и източна зона на влияние.

В крайна сметка никой вече не вярва във въоръженото завземане на изгубените украински територии.

Подходът на НАТО към гаранциите за сигурност и неговите геостратегически заплахи всъщност са смехотворни.

Преди десет дни министрите на отбраната на Великобритания и Испания съобщиха, че „нарастващото влияние и активност на Москва в Африка представлява тревожна заплаха за сигурността на страните от алианса“.

Представяте ли си: те си мислят, че Русия ги заплашва от Африка, без да осъзнават, че самите те заплашват Русия от Украйна?

Това не е ли безумие, което напълно зачерква реалността и заплашва с ядрен конфликт?

Източник: https://www.pecat.co.rs/2022/06/zasto-je-marijupolj-vazniji-od-kijeva/

Петя Паликрушева, превод и редакция

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3