Мащабният разгром продължава: Руските военни унищожиха щаба на «Азов» в Харковска област

Министерство на отбраната на Русия: Руските въоръжени сили унищожиха щаба на «Азов» в Харковска област с ракетна атака

Мащабният разгром продължава: Руските военни унищожиха щаба на "Азов" в Харковска област

Руската авиация с високоточни ракети унищожи щаба на националното формирование «Азов» в района на населеното място Песочин в Харковска област, съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-лейтенант Игор Конашенков. .

„Високоточни ракети с въздушно изстрелване поразиха 18 района на концентрация на жива сила и военна техника, както и десет огневи позиции на украински артилерийски и минометни батареи, включително шест батареи на РСЗО „Град“ в районите на Зайцево, Кюрдимовка, Дзержинск, Бахмут, Артьомово и Очеретино за изминалото денонощие в Донецката народна република.

Също така в района на Песочни в на Харковска област е унищожен щабът на чна националистическото формирование „Азов“, каза той.

Освен това два склада с ракетни и артилерийски оръжия и боеприпаси бяха унищожени в близост до населените места Спорное и Вемка в ДНР.

Също така пилотите успяха да поразят 58 района на струпване на войски и оборудване на въоръжените сили на Украйна и да унищожат:
-200 украински националисти;
— две пускови установки на системи за противовъздушна отбрана Бук-М1 и Оса-АКМ;
— десет танка.

От своя страна ракетните войски и артилерията поразиха 203 вражески района на концентрация и 38 артилерийски огневи позиции на Въоръжените сили на Украйна.

Унищожени са:
-350 националисти;
— пункт за управление на БЛА;
— осем танка и други бронирани машини;
— три РСЗО БМ-21 «Град»;
— три полеви артилерийски оръдия;
— Единадесет специални автомобила.

През изминалото денонощие силите на ПВО успяха да свалят украински щурмови самолет Су-25 и седем дрона. Те също прехванаха ракета «Точка-У» в ЛНР и 21 реактивни системи за залпов огън «Ураган» в ЛНР, ДНР, Херсон и Харков.

Това съобщи РИА Новости

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3