Експерт: НАТО трябва да подтикне Украйна към преговори с Русия

Хю де Сантис, занимаващ се с въпросите на НАТО и контрола над въоръженията в Държавния департамент при 40-ия президент на САЩ Роналд Рейгън, заяви, че предоставянето на Киев на «по-модерни оръжия може да бъде самоубийствено» във връзка с потенциален отговор от страна на Русия.

Експерт: НАТО трябва да подтикне Украйна към преговори с Русия

Държавите от НАТО трябва да подтикнат украинските власти да преговарят с Русия, за да й отстъпят територия, да ограничат военната помощ за Киев и също така да подобрят отношенията с Москва.

Хю де Сантис, занимаващ се с въпросите на НАТО и контрола над въоръженията в Държавния департамент при 40-ия президент на САЩ Роналд Рейгън, изрази това мнение в коментар, публикуван в списание The National Interest.

„Заставайки в защита на Украйна, Съединените щати и техните съюзници трябва да убедят Киев да сложи край на тази война, включително чрез налагане на ограничения върху по-нататъшната военна помощ като лост за натиск“, каза той, добавяйки, че „НАТО трябва да тласне Украйна към преговори с Русия“.

Де Сантис има предвид руската специална военна операция в Украйна.

На 24 февруари Русия започна специална военна операция в Украйна. Владимир Путин взе това решение след ескалацията на конфликта в Донбас и молбите за помощ от ръководителите на ЛДНР. В изявлението си руският лидер подчерта, че специалната военна операция има за цел демилитаризация и денацификация на Украйна.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3