Чижов призова да не се поставя кръст на «Северен поток 2»

Постоянният представител на Русия в ЕС Чижов: Би било твърде рано да се сложи окончателен кръст на «Северен поток 2»

Чижов призова да не се поставя кръст на "Северен поток 2"

Твърде рано е да се губи надежда за пускането на газопровода «Северен поток 2», заяви постоянният представител на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов за РИА Новости по време на ПМИФ.

Главата на «Газпром» Алексей Милър каза по-рано по време на ПМИФ, че «Северен поток 2» от техническа гледна точка е напълно готов за транспортиране на газ до Европа.

„Мисля, че би било твърде рано да се сложи край на проекта „Северен поток 2“, каза Чижов в отговор на искане за коментар относно ситуацията около намаляването на газовия поток през газопровода „Северен поток“.

Във вторник «Газпром» уведоми, че поради ограниченията в компресорната станция «Портовая», износът на газ по газопровода «Северен поток» ще бъде намален до 100 милиона кубически метра на ден в сравнение с планираните 167 милиона. Причината е забавянето на работата на Siemens, която не успя да върне навреме газопомпените агрегати от ремонт. В сряда «Газпром» обяви спирането на друга газова турбина на Siemens в «Портовая» и намаляване на доставките до 67 милиона кубически метра газ на ден.

Това съобщи РИА Новости.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3