Руските комплекси за РЕБ оставиха украинските войски без «очи и уши»

Руските комплекси и системи за радиоелектронна война (РЕБ) оставиха украинските войски без комуникация и информация, съобщи «Ростех».

Руските комплекси за РЕБ оставиха украинските войски без "очи и уши"

„Разнообразието от системи за радиоелектронна война понастоящем успешно преминават през „бойно изпитание“: те „заглушават“ комуникационните канали на противника, системите за насочване, оставяйки ги без „очи“ и „уши“.

Те също така потвърждават способността за ефективно справяне с дроновете, потискат каналите за управление и предаването на данни между оператора и дрона, сателитната навигация“, отбелязват от държавната корпорация.

Оръжията срещу дронове, разработени от предприятията на «Ростех», показаха голяма ефективност. Те позволяват да се заглушат малки дронове и коптери, които противникът активно използва за разузнаването, допълниха от «Ростех».

Както съобщи РИА Новости в края на май, руските системи за радиоелектронна борба са заглушили стратегически дрон на НАТО над Черно море, който се приближавал към брега на Крим и се опитал да проведе разузнаване на руските обекти и сили в интерес на на украинските войски.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3