Посолството на Русия във Вашингтон: САЩ разпространяват «фалшификати» за руската армия

Посолството на Русия във Вашингтон: САЩ игнорират обстрела на Донецк от украинските националисти

Посолството на Русия във Вашингтон: САЩ разпространяват "фалшификати" за руската армия

Съединените щати разпространяват «фалшификати» за използването на касетъчни боеприпаси от руската армия срещу цивилното население на Харков, но в същото време напълно игнорират обстрела на жилищни райони на Донецк от украински националисти, съобщи руското посолство във Вашингтон.

„В настоящата русофобска атмосфера т. нар. правозащитници служат само на интересите на местната управляваща класа. Оттук и разпространението от тях на „фалшификати“ за използването на касетъчни боеприпаси от руските въоръжени сили срещу цивилното население на Харков и пълното пренебрежение спрям бомбардировките от украински националисти на жилищни райони на Донецк с помощта на западни оръжия“, се казва в изявлението на посолството в канала им Telegram.

Дипломатите нарекоха лъжа спекулациите за руските военнослужещи, за които се твърди, че е извършил престъпления в Украйна.

„Считаме за недопустими спекулациите около създаването на „нов Нюрнбергски трибунал“ по отношение на руските военнослужещи, за които се твърди, че уж извършват престъпления в Украйна. Това е лъжа“, казаха от посолството.

От дипломатическата мисия отбелязаха, че руските военни защитават мирното население на Донбас от нацистите.

«Но последните биват подкрепяни от САЩ и редица европейски държави. «Колективният Запад» открито пропагандира мизантропски идеи», припомнят те.

Това съобщи РИА Новости.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3