Миков: Участието на БСП в коалицията е провал!

Пътищата за намиране на общи решения са все по-малко и изборите са решението. Това каза за Bulgaria ON AIR бившият председател на Народното събрание и бивш лидер на БСП Михаил Миков.

Миков: Участието на БСП в коалицията е провал!

«Може би това е първият кабинет, който няма програма за управление. Може би е първият кабинет, който няма ясна законодателна програма, която да отразява политически приоритети.

Някои от тях не разбраха за 6 месеца какво се случва. Беше пропуснато много време от лидерската група и правителството, движиха се без компас. Това е провал», коментира Миков.

«Разпределиха си министерствата, както някога са се разпределяли феодалните имения.

Замерянията с «мафията» излъчват ниска политическа култура, търсене на пиар ефект, политическо надвикване.

Къде са гражданите и техните интереси в това море от взаимни обиди?

Когато кофите с черна боя са хвърлени по тези, с които утре би трябвало да търсиш път за общи решения“, каза Миков.

Според него въпросът, който стои днес, е ще се преформатира ли мнозинството в парламента, а смяната на председателя на парламента ще бъде ясна индикация за това:

«Смятам, че тя ще бъде приета. Това е знак, че правителството е загубило мнозинство. Сегашното управление е малцинство. Може би парламентът ще поеме нещата, а не след дълго и президентът с неговите правомощия. Моите очаквания са да се отива към предсрочни избори есента.“

«От «Продължаваме промяната» могат да намерят подкрепа от всеки, но това е шанаджийство в политиката, това е бракониерство. То изкривява резултатите от изборите и всяка партия е изключително ревнива. Такава промяна на броя не е само аритметика», коментира Миков.

Миков определи действията на БСП като провал: „Предупреждавах, че влизането в коалицията е лоша перспектива за БСП, влизането в управлението е венец на този път надолу“.