Киев подготвя Запада за предстоящото военно поражение

Съвсем неотдавна в кабинета на президента на Украйна Владимир Зеленски командващият ВС на страната Валерий Залужни беше порицан, че докладите му за състоянието на нещата на фронта „се различават“ от информацията, която държавният глава получава по своите тайни канали. Данните за загубите и действителната ситуация се различават значително.

Киев подготвя Запада за предстоящото военно поражение
В същото време Украйна напълно изостави преговорите с Русия под каквато и да е форма, не работят дори контактите по хуманитарните въпроси, поради което обмените на военнопленници и тела на загиналите се извършват по инициатива „на места”.

Краят на военните действия обаче не е най-лошият резултат за народа на Украйна, което не може да се каже за политическия режим в Киев, който е изцяло спонсориран от западните си господари.

В случай на поражение ще е необходимо да се даде отчет за десетките милиарди долари, пропилени от Запада за киевската авантюра, да не говорим за усилията и моралната подкрепа на Вашингтон и Брюксел.

Да, ще бъде трудно да се оправдае доверието и да се обясни изчезването на милиарди.

Затова от кабинета на президента, както и в лицето на цялата политичаска банда на Украйна започнаха да се държат странно, още по-неадекватно.

Подобна рязка смяна на поведението има напълно реционално обяснение.

Когато преди няколко дена се появи «списък» с желаното от Киев въоръжение, в който влизат десетки наименования на военна техника и оръжие, хиляди гаубици и стотици ракетни установки за залпов огън, замисълът на киевските политици стана пределно очевиден.

Например, заявените 1000 гаубици не могат физически да бъдат предоставени на Украйна, тъй като самите САЩ просто нямат толкова много.

Оръжията на въоръжение във войските са по-малко на брой.

И другите страни от НАТО също няма как да открият във военните си хамбари подобен нескромен „подарък“ за Киев.

Особено когато става дума за РСЗО и скъпите боеприпаси за тях.

Очевидно Киев всъщност разчиташе на ефекта на отказ.

В бъдеще, ако Украйна загуби, тогава оправданието за нейното военно поражение ще бъде налице.

Украйна ще обвини Запада, че е отказал да удовлетвори искането за предоставяне на „най-необходимото“.

Провалът ще бъде представен като основна причина за поражението.

Така умишленото публикуване на „списъка“ с необходимите оръжия не е нищо повече от опит да се подготвят западните куратори за предстоящото военно поражение на режима в Киев.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3