Трескаво търсене на руски паспорти в Херсонска област

Заместник-главата на военно-гражданската администрация Стремоусов: налице е трескаво търсене на руски паспорти в Херсонска област

Трескаво търсене на руски паспорти в Херсонска област

В Херсонска област е налице трескаво търсене на руски паспорти, заяви за РИА Новости Кирил Стремусов, заместник-началник на военно-гражданската администрация на региона.

„Голямо търсене. Все повече хора искат да получат гражданство на Руската федерация. Жителите на Херсонска област днес масово се строяват на опашки, за да подадат документи за получаване на руско гражданство, само защото Русия може да защитава, Русия може да храни и социално да обезпечи хората в държавата, в която човек е най-високата социална ценност на страната“, каза Стремусов.

По думите му в региона вече са подадени над десет хиляди молби за руско гражданство.

«Всеки ден хората получават паспорти и опашките стават все по-дълги. Затова увеличаваме броя на административните центрове за получаване на документи», подчерта зам.-главата на администрацията.

По време на специалната операция руските военни поеха контрола над Херсонска област и Азовската част на Запорожка област в Южна Украйна. В регионите са сформирани гражданско-военни администрации, започна излъчване на руски телевизионни канали и радиостанции, възстановяват се търговските връзки с Крим. На 11 юни първите жители на регионите получиха руски паспорти.

Това съобщи РИА Новости.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3