The Guardian: „Щитът“ на НАТО се пропуква заради конфликта в Украйна 

Въпреки че конфликтът в Украйна вдъхна нов живот на НАТО, докато боевете продължават, алиансът изглежда все по-малко сплотен, силен и организиран, пише The Guardian. Както отбелязва вестникът, като се има предвид, че Русия нанася все повече удари по «щита» на блока, време е той да признае грешките от миналото — в противен случай може да бъде изправен пред ново фиаско.

The Guardian: „Щитът“ на НАТО се пропуква заради конфликта в Украйна 

Щитът е оръжие за сдържане на противника, което символизира решителност. Можете също да се прикриете зад него, за да избегнете битка. Откакто Русия изпрати войски в Украйна, американски и европейски политици използват щита и по двата начина, пише изданието.

Но какво се случва, ако щитът е счупен или напукан?

Западните сили може да са на път да разберат.

Очаква се срещата на върха на НАТО в Мадрид този месец да бъде най-важното и ключово събитие от този вид след края на Студената война. Също така може да се очаква, че НАТО ще се хвали самото себе си, описвайки как алиансът от 30 държави се е обединил, за да защити „свободния свят“ от Русия.

Въпреки това, на фона на всичко това, няколко огромни въпросителни знака се очертават в далечината, отбелязва изданието.

ПП
Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3