Единственият, напуснал «Азот», е възрастен мъж, той споделил за ситуацията в промишлената зона на Северодонецк (и видео)

«Един от бившите шефове от завода следи за цивилните там, нищо не е казал за зеления коридор», каза възрастният човек (на 74 години).

Когато военните предложили на дядото да се върне, за да информира всички за възможността да напуснат, той със страх отказал:

Единственият, напуснал "Азот", е възрастен мъж, той споделил за ситуацията в промишлената зона на Северодонецк (и видео)

„Там повече не влизам, оттам няма да се върна“, казал дядото.

С него в бомбоубежището имало до 75 човека. Общо в «Азот» може да има от 300 до 1000 мирни жители, съобщава «Звезда».

Единственият, напуснал "Азот", е възрастен мъж, той споделил за ситуацията в промишлената зона на Северодонецк (и видео)

Понастоящем въоръжените сили на Украйна продължават да обстрелват хуманитарния коридор от «Азот» и самия Северодонецк, в града няма вода и електричество, има проблеми с храната.

На жителите помагат доброволци, които пренасят хуманитарна помощ с велосипеди през мазетата, където се крият хората. Дори обикновеното излизане за вода е риск за живота, защото въоръжените сили на Украйна стрелят по групите от обикновени хора.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3