Положението на бойците от ВС на Украйна в завод «Азов» е катастрофално

Представителят на Луганската народна република Марочко нарече положението на бойците от въоръжените сили на Украйна в завода «Азот» катастрофално

Положението на бойците от ВС на Украйна в завод "Азов" е катастрофално

Бойците от Въоръжените сили на Украйна, които са в завод «Азот», могат да спасят живота си, като се предадат, в противен случай ще загинат, положението им е катастрофално, каза във вторник подполковникът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко.

„Там украинските войски са в катастрофално положение, защото са лишени от доставки“, заяви той в ефира на телевизия „Россия 24“.

„Тези, които сега са в предприятието «Азот», се озоваха между чук и наковалня: от една страна, те са обкръжени от нашите части, от друга, има нацистки отряди, които разстрелват всеки, който напусне позициите си.

Следователно единственият правилен изход които военнослужещите, намиращи се на територията на предприятието, могат да вземат, е да се предадат. Те поне ще спасят живота си, в противен случай ще бъдат ликвидирани», каза още Марочко.

По-рано съобщихме: Украинските бойци поискаха да ги пуснат от завода «Азот» заедно със заложниците

Източник: Украинските бойци поискаха да ги пуснат от завода «Азот» със заложниците
Украинските бойци поискаха да ги пуснат от завода "Азот" заедно със заложниците
Украинските бойци, блокирани в завода в Северодонецк «Азот», настояват да бъдат освободени в Лисичанск заедно със заложниците, съобщи за РИА Новости източник от силовите структури, запознат с хода на преговорите.
Според него около триста бойци понастоящем остават в завода.
«Те влязоха в преговори с нас, условието им беше да ги пуснем в съседения Лисичанск заедно с цивилните заложници. Това, разбира се, не ни устройва», каза източникът на агенцията.
Всички пътища от завода за бойците са прекъснати, подчерта той.
„Комуникацията с тях е налице, явно преговорите ще продължат“, допълни източникът, отбелязвайки, че в бомбоубежищата на «Азот» има над хиляда мирни жители, включително работници от завода, техните семейства и жители на съседните квартали.
По-рано посланикът на ЛНР в Русия Родион Мирошник сподели за подобни преговори с украинските националисти. Според него исканията на бойците са неприемливи, но ако пуснат заложниците и украинските бойци се предадат, животът им е гарантиран.
Това съобщи РИА Новости
Пeтя Паликрушева
Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3