DWN: Ембаргото срещу Русия промени обхвата на транспортирането на петрол, последствията ще бъдат мащабни

Енергийните санкции срещу Русия доведоха до масивни промени в областта на транспорта на петрол, според Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Решението на Европа да се откаже от руското черно злато ще ограничи способността й да доставя енергоресурси и ще доведе до бързото покачване на цените на енергийните суровини. Разходите за застраховка, транспорт и финансиране също ще се увеличат. В резултат на това суровините ще играят централна роля в следващата световна икономическа криза, прогнозират анализатори.

DWN: Ембаргото срещу Русия промени обхвата на транспортирането на петрол, последствията ще бъдат мащабни

Петролното ембарго на ЕС срещу Русия преобърна сферата на глобалния транспорт на черното злато, според Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Подобни глобални промени ще имат мащабни последици. Някои анализатори се опасяват от най-лошото, отбелязва немското издание.

Преди това танкери, които тръгваха от руските пристанища на Балтийско море към Хамбург или Ротердам, пътуваха от две до три седмици. Сега пътят към Индия и Китай отнема на «гигантите на моретата» от два до три месеца, отбелязва изданието.

ПП
Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3