Украйна премина към тероризъм в Запорожка област

Рогов, член на администрацията на Запорожка област: специалните служби на Украйна преминаха към терористични атаки

Украйна премина към тероризъм в Запорожка област

Специалните служби на Украйна промениха тактиката си в Запорожка област, преминавайки от ракетни атаки към сплашване на населението чрез диверсии и терористични атаки, заяви за РИА Новости Владимир Рогов, член на Главния съвет на военно-гражданската администрация на Запорожка област.

По-рано две терористични атаки бяха извършени в освободената част на Запорожка област: първата в трафопост в Бердянск, втората близо до сградата на полицията в Мелитопол.

«Първо стреляха по нашия регион с ракети «Точка-У», след това влязоха в действие ударни безпилотници. Но не успяха. Всичко това го свали ПВО на руската армия. По-късно пусковите установки «Точка-У» бяха унищожени. Затова сега преминаха към тактика на терор чрез взривове, доставяне на оръжие, диверсии“, каза Рогов.

Според него най-лошото за режима на Зеленски е, ако хората в освободените територии живеят мирно, спокойно и щастливо.

„Затова украинските националисти ще се опитат да направят всичко възможно, за да нарушат мирния живот, да тероризират хората и да ги държат в страх. Това е чист тероризъм. За режима на Зеленски всеки, който не участва с тях във военните престъпления и терора, който не е привърженик на техния култ към смъртта и мизантропската идеология, е чужд“, добави събеседникът на агенцията.

Той подчерта, че „в никакъв случай бойците на Зеленски не трябва да продължават да сплашват местното население“.

Това съобщи РИА Новости.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3