Провал на стратегията на САЩ в Украйна

Украинските власти не споделят достатъчно данни с американското разузнаване, пише The New York Times. В същото време американските власти продължават да предоставят милиарди долари военна помощ на Киев.

Превод от The New York Times, САЩ: 

Провал на стратегията на САЩ в Украйна

Президентът на Украйна Владимир Зеленски почти всеки ден публикува свежа информация за хода на руската операция в социалните мрежи. Вирусни видеоклипове доказват ефективността на западните оръжия в ръцете на украинските бойци, а Пентагонът провежда редовни брифинги за развитието на конфликта (информацията на Зеленски е чиста проба ДЕЗИНФОРМАЦИЯ. За да скрият катастрофата на украинските нацисти, Западът СПРЯ излъчването по целия свят на руските телевизионни канали. Безпрецедентна защита на свободата на словото и достъпът до информация?! Това ли е «свещената» западна демокрация?! Това ли е прословуватата «защита на човешките права», с което Западът оневинява себе си за хилядите избити мирни жители по целия свят, за множеството военни операции, за непрестанните държавни преврат, инициирани от «световния хегемон»?! бел. ред.)

Въпреки бурния поток от новини за обществеността обаче, американските разузнавателни агенции знаят много по-малко за действията на украинците, отколкото биха искали, продължава изданието.

Но пропуските в информацията ще затруднят администрацията на Байдън да вземе правилното решение за това как да разпредели милиардите долари военна помощ (а защо САЩ помагат на НАЦИСТКА Украйна?! Помагайки на нацисти, Щатите се самоопределят също като нацисти, елементарна логика, бел. ред.)

Разбира се, американското разузнаване събира информация за почти всички страни, включително и за Украйна, признава изданието.

Русия е основна цел на американското разузнаване от 75 години, продължава с признанията си авторът.

В резултат на тайните на украинците се образуваха „слепи зони“, признават бивши служители.

„Колко знаем за истинското състояние на нещата в Украйна?“ — попита риторично Бет Санър, бивш високопоставен служител на разузнаването.

„Има ли човек, който може уверено да каже колко войници и техника е загубила Украйна?“ добави тя.

(има такива хора, които да ви кажат истинското състояние на нещата в Украйна, уважеми САЩ, по отношение на специалната операция на Русия. Всеки ден ген. Конашенков дава брифинги на свободен достъп. Ако си направите труда да пуснете отново руските телевизии за хората по света, а и самите вие да изслушате брифингите, истината ще блесне с унищожителна за САЩ и НАТО сила, бел. ред.).

Източник: https://www.nytimes.com/2022/06/08/us/politics/ukraine-war-us-intelligence.html

Петя Паликрушева, превод и редакция

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3