Мащабен разгром: Военната операция на Русия за денацификация на Украйна, 13 април 2022

Министерство на отбраната на Русия: Руските въоръжени сили унищожиха пункта на дислокация на чуждестранни наемници край Фьодоровка

Мащабен разгром: Военната операция на Русия за денацификация на Украйна, 13 април 2022

Руските войски унищожиха голяма партида западни оръжия и пункт за дислокация на чуждестранни наемници в Донбас, заяви говорителят на Министерството на отбраната на Русия генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„Високоточни ракети с въздушно базиране в района на жп гара Удачное в Донецката народна република унищожиха голям брой оръжия и военна техника, доставени за групата украински националисти, включително от САЩ и европейските страни, ликвидирани са още: пункт за временно разполагане на чуждестранни наемници в района на Фьодоровка в Луганската народна република, както и две батареи реактивни системи за залпов огън в района Прогрес в Харковска област и Волчеяровка в Луганската народна република», допълни той.

В същото време оперативно-тактическата и армейската авиация атакуваха 63 района на концентрация на жива сила и военна техника, поразявайки, наред с други неща, командния пункт и радиолокационната станция на системата за противовъздушна отбрана «Бук-М1». Унищожени са общо над 120 души личен състав, два танка, седем артилерийски оръжия и 11 специални автомобила.

Ракетните войски и артилерията на Русия унищожиха 247 района на концентрация на жива сила и военна техника, 13 командни пункта, 63 огневи позиции и станция за радиоелектронна борба.

Подразделенията на ПВО на Русия свалиха осем дрона за денонощието — в небето над Шевченково и Костромка в Николаевска област, Балаклея и Бородоярски край Харков, Старомихайловка и Опитни в ДНР, Смолянинов, Попасная и Лисичанск в ЛНР, а в Луганска област бе прихванат «Байрактар TB-2».

Общо по време на спецоперацията са унищожени 201 самолета на Украйна, 130 хеликоптера, 1196 дрона, 338 зенитно-ракетни системи, 3525 танка и други бронирани машини, 515 реактивни системи за залпов огън, 1933 артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 3583 военни машини.

Това съобщи РИА Новости

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3