Le Figaro: Френските обществени организации са шокирани от решението за провеждане на гей парад в «Дисниленд» Париж

Решението на «Дисниленд» в Париж да проведе концерт и шествие в подкрепа на ЛГБТ общността в детския увеселителен парк предизвика шок сред организациите на гражданското общество, които се застъпват за семейните ценности, според Le Figaro. Както отбелязва изданието, активната подкрепа на Disney за представителите на сексуалните малцинства не е нова, но изненадващо не се е разпростирала до страни с по-консервативни социални устои.

Le Figaro: Френските обществени организации са шокирани от решението за провеждане на гей парад в "Дисниленд" Париж

«Дисниленд» Париж е домакин на концерт и «марш на гордостта на хиляди цветя» в подкрепа на ЛГБТ общността на 11 юни, според Le Figaro. Въпреки че ЛГБТКИ+ центърът в Париж и Парижки регион приветстваха събитието, много граждански организации бяха „шокирани“ от акцията, която се провежда в увеселителния парк за втори път (за първи път това се случи преди пандемията). Асоциацията на католическите семейства счита това събитие за «дискриминационно».

„Това може да бъде шок за децата и семействата, които по свои лични причини не споделят или не се интересуват от тези мнения“, подчертават от организацията.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3