Съкрушителни удари на Русия по ВС на Украйна

ВКС на Русия с високоточни ракети унищожиха базата на чуждестранни наемници в района на Харков

Съкрушителни удари на Русия по ВС на Украйна

Руските въздушно-космически сили нанесоха удар по базата за чуждестранни наемници в района на Харков, съобщи говорителят на Министерството на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„В района на Андреевка, Харковска област, високоточни ракети унищожиха пункта за разполагане на чуждестранни наемници“, каза той.

Освен това, добави Конашенков, за денонощието руските войски поразиха девет района на концентрация на жива сила и военна техника, пет огневи позиции на подразделения на РСЗО в районите на Малорязанцев, Волчеяровка, Подгорни, Малая Илиновка и Лисичанск и в района на Минковка. унищожиха «Бук-М1».

Оперативно-тактическа и армейската авиация на Русия унищожиха 48 района на концентрация на жива сила и военна техника на въоръжените сили на Украйна — повече от 170 националисти, пет танка, шест артилерийски оръжия, осем спецавтомобили и склад за боеприпаси в района на Краснополие в ДНР, добави Конашенков.

Подразделенията за противовъздушна отбрана свалиха три самолета — два МиГ-29 в небето над Снегиревка в Николаевска област и един Су-25 — в района на Александровка (област Харков).

Освен това те прихванаха 12 безпилотни самолета и три реактивни системи за залпов огън «Ураган».

„Общо от началото на специалната военна операция Русия е ликвидила 198 самолета на Украйна, 130 хеликоптера, 1180 безпилотни летателни апарата, 337 зенитно-ракетни системи, 3503 танка и други бойни бронирани машини, 506 реактивни системи за залпов огън, 1859 минохвъргачки и полева артилерия, както и 3545 единици специални военни машини“, завърши генералът.

Това съобщи РИА Новости

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3