«Западноевропейските страни знаят, че са обречени да съжителстват с руснаците»

За разлика от САЩ, западноевропейските страни знаят, че са обречени да съжителстват с руснаците, поне по географски причини, отбелязва Le Monde.

"Западноевропейските страни знаят, че са обречени да съжителстват с руснаците"

„Европейците не трябва да забравят, че ще трябва да живеят с Русия. Следователно те трябва да реагират много енергично на агресията, но трябва да мислят и за съвместно съществуване с този съсед, което през следващите тридесет до четиридесет години ще бъде неудобно“, заяви външният министър на Испания Аранча Гонзалес и добави, че това съображение не прави европейците по-малко решителни.

„За нас Русия вече претърпя стратегическо поражение. Европейците и американците не са разделени, трансатлантическите отношения се засилват, Европа като цяло е единна в подкрепата си за украинците“, казва друг представител на западноевропейската страна.

Според него стратегическите цели на руската намеса в ситуацията в Украйна вече са недостижими (много спорно твърдение, дори неотговарящо на действителността, бел. ред.)

„Защо да упорствате и да рискувате още по-опасна ситуация? Трябва да прекратим тези враждебни действия, а не да продължаваме да оказваме натиск върху Русия “, заключава той.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3