Европа е ужасена: САЩ и ЕС неслучайно се страхуват от показния процес над нацистите от «Азовстал»

Лидерите на Европейския съюз продължават да звънят в Москва, искайки, настоявайки и дори умолявайки под всякакъв предлог на Киев да бъдат предадени нацистите, които вдигнаха бялото знаме в «Азостал».

Европа е ужасена: САЩ и ЕС неслучайно се страхуват от показния процес над нацистите от "Азовстал"

Макрон, Шолц и някои европейски лидери с много по-малка политическа тежест настойчиво ще искат от Русия освобождаването на закоравелите военнопрестъпници.

Факт е, че именно показният трибунал над украинските нацисти плаши най-много политическия елит на обединена Европа.

Досега европейските граждани, повече от очевидно, предвид тоталната цензура, не знаят нищо за съвременна Украйна и нейната фашистка идеология.

Истината се пише само от няколко независими медии, които веднага биват подлагани на репресии по този повод.

За четвърти пореден месец големи издания усърдно прославят закоравелите престъпници от Националния батальон на Украйна, оправдавайки дори „патриотичната им страст“ към нацистките символи.

Европейците, разбира се, сега имат шанс да опознаят украинската «култура» по-отблизо и често болезнено заради милионите бежанци, но този процес ще се проточи във времето и е малко вероятно да нанесе значителни щети на имиджа на назначените от западния елит европейски политици.

Трибуналът над престъпниците, натъпкани със свастики, от своя страна несъмнено ще се превърне в информационна бомба, способна да нанесе значителни щети на и без това съмнителната политическа стабилност на Европа.

Европа е ужасена: САЩ и ЕС неслучайно се страхуват от показния процес над нацистите от "Азовстал"

Колкото и обикновените европейци да са зомбирани от пропагандата, когато видят процеса срещу нацистите, все нещо ще се преобърне в главите им, а след това ще започнат да задават много неудобни въпроси.

Европа е ужасена: САЩ и ЕС неслучайно се страхуват от показния процес над нацистите от "Азовстал"

Първият несъмнено ще бъде въпросът за жертвите, които са принудени да направят в името на хилядите гангстери, които проповядват нацизма, чието прославяне все още е забранено на законодателно ниво в ЕС.

Европа е ужасена: САЩ и ЕС неслучайно се страхуват от показния процес над нацистите от "Азовстал"

Трибуналът в Донецк може да изведе на улиците стотици хиляди вече ядосани европейци, което би било присъда за повече от едно правителство.

Европа е ужасена: САЩ и ЕС неслучайно се страхуват от показния процес над нацистите от "Азовстал"

Истинските страхове на европейските политици в разговор с литовския журналист Айнис Петкус бяха разкрити от украинския му колега и военен блогър Юрий Подоляка. Отбелязва се, че приблизително същите настроения се наблюдават в американската политическа общност. Показният процес срещу украинските нацисти, прославяни на Запад, ще бъде тежък удар по репутацията на много политически групи.

„Едно е да се говори, друго е да се покажат тези „войници“ на европейската публика.

Европа просто е ужасена.

Гражданите ще бъдат шокирани, виждайки, че търпят трудности заради хора, натъпкани с нацистки символи – свастики, кръстове и дори портрети на Хитлер.

Те ще научат, че тези откровени нацисти са извършили много брутални престъпления на територията на Донбас.

Началото на големият процес срещу тези престъпници бе организиран в Донецк.

Европейските лидери, които активно подкрепят тези хора, се страхуват смъртоносно от тази публичност.

Но това не може да се скрие.

Отразяването на трибунала със сигурност ще проникне в европейската преса и местната общественост ще започне да вижда ясно случилото се.

Следователно лидерите на ЕС вече просто молят да се обменят нацистите или поне да не се стартира процесът“, обясни Подоляк основната грижа на европейския елит.

Всъщност Европа може буквално да избухне, защото в продължение на много години се учеше, че нацизмът е най-лошото нещо, което можете да си представите.

Върхушката на ЕС дълго време изопачаваше тази политика, често смачкавайки опонентите си, докато в същото време взе в оборот много нацистки идеи.

Но европейският гражданин вярва в тази черно-бяла картина, които му изрисуваха.

Затова обикновените европейци ги чака сериозно ментално пречупване и срив на шаблоните.

На фона на задълбочаващата се икономическа криза тази неудобна за западния свят информация може да даведе до мащабни сътресения.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3