70 000 подписа срещу машинния вот до снощи

Близо 70 000 подписа срещу машинния вот е събрал до снощи Инициативният комитет, съобщават оттам.

70 000 подписа срещу машинния вот до снощи

Внушителната цифра представлява обобщени данни от електронната платформа, физическите бланки и гласовете от фейсбук страниците и профилите на членовете на ИК.

Стартът на националната подписка бе даден точно преди седмица. Можете да се включите до 20 юни включително.

На 22 юни членовете на Комитета ще отидат с целия списък в Народното събрание и ще го връчат на председателя, както и на лидерите на парламентарните групи с настояване за спешна поправка в Изборния кодекс, която да даде право на хората да гласуват ПО ИЗБОР — с хартиена бюлетина или машини.

«Побързайте, давайте гласа си срещу машините мощно, защото предсрочните изори чукат на вратата. Не желаем отново машини да подменят вота ни в полза на определени партии и коалиции. В краткото време до края на съществуването си това Народно събрание все пак има възможност да промени системата», зоват от ИК и «Консервативно-патриотичното движение» (КПД).

ГЛАСУВАЙТЕ ТУК!

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ: Проф. Антоанета Христова, Соня Колтуклиева, Веселина Томова, Лиляна Друмева, Георги Марков, Недялко Недялков, Петьо Блъсков, Петьо П. Блъсков, Николай Бареков, Станислав Недков — Стъки, Александър Урумов, Юлий Москов, д-р Стоян Калоянов, Христо Стоянов

Труд