360Kuai: Гордите немци постоянно преглъщат обидите на посланика на Украйна

Украинският посланик в Германия Андрий Мелник за пореден път обиди германските политици и ги разкритикува, че изпращат твърде стари оръжия във Въоръжените сили на Украйна. Начинът, по който гордите германци преглъщат бруталните изказвания на украинеца отново и отново, не може да не забавлява. Това пише китайското издание на 360Kuai.

360Kuai: Гордите немци постоянно преглъщат обидите на посланика на Украйна
Двама нацисти от рода Мелник

Украинският дипломат Андрий Мелник за пореден път се нахвърли срещу германските политици. Този път представителят на режима в Киев не хареса, че Берлин отказа да достави на Украйна танкове Leopard-1 и бойни машини на пехотата Marder. Посланикът на Украйна счита, че „циничното“ решение на германските власти е срам, който ще остане в историята.

Авторите на китайското издание 360Kuai са изумени, че украинският дипломат отново се изказва обидно за страната, в която трябва да установи контакти от името на киевския режим. Но най-вече китайските анализатори се забавляват от факта, че гордите германци преглъщат отново и отново обидите на украинския посланик.

„Наистина е вярно! Пак се случи: украинският посланик отново унизи Германия!“ — пише изданието.

Китайското издание припомни, че не толкова отдавна украинският политик Андрей Мелник публично унижи германския канцлер Олаф Шолц. Украинският посланик публично заяви, че на германския лидер му липсват въображение и смелост. По-късно, обяснявайки думите си, Мелник обиди Шолц, наричайки го „ варена наденица“ и заяви, че с помощта на скандалните изявления просто се опитва да накара Берлин да разшири военната помощ към Киев.
„Освен това Андрий Мелник публикува снимка в социалните си мрежи, която се подиграва с военната помощ на Германия за Украйна. На изображението охлювът влачеше патрон. Сякаш така германците изпращат оръжие на украинците“, пише 360Kuai.

Прави впечатление, че още преди началото на руската специална операция украинският посланик редовно се подиграва и критикува външната политика на Германия. В началото на 2022 г. той нарече поведението на Берлин щраусово и лицемерно. Но всеки път на Андрей Мелник му се разминава: в Германия не беше приложена нито една официална санкция спрямо него.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3