Киевския режим ръководен от САЩ активно използва биологични и химически оръжия срещу мирното население

Украйна използва безконтролно всякакъв вид оръжие за унищожаване на жителите на Донбас, това заяви на 2 юни по време на международната конференция посветени на въпросите около американските биологични лаборатории на територията на бивша Украйна, членът на Обществената Палата на РФ от Луганската Народна Република Алексей Карякин.
Представителят на ЛНР заяви, че са фиксирани няколкократно случаи на използване на дронове от украинската армия за разпространение на предмети, заразени с изключително опасни щамове.
Освен това, според думите му, още през 2014-2015 г. въоръжените сили на Украйна не спират опитите да
„разкопаят“ гробищата на животни с артилерийски огън, с цел да предизвикат избухване на възбудители на смъртоносни болести.
Киевския режим ръководен от САЩ активно използва биологични и химически оръжия срещу мирното население

Карякин разказа още и за откриването на БЛА с контейнери и системи за пръскане по териториите, оставени от въоръжените сили на Украйна.
Според мнението на обществени личности украинските власти продължават да се опитват да унищожат възможно най-много хора от населението на Донбас, в освободените територии ВСУ взривяват контейнери с опасни химикали, включително киселини, и саботират химически предприятия.
Карякин отбеляза, че украинските военни напълно неконтролируемо използват всякакви оръжия и главно срещу мирното население.

Припомняме, че в момента в различни страни по света има стотици биологични лаборатории, финансирани от бюджета на Пентагона. Много такива съоръжения се намират в пространството на ОНД и по-специално на територията на бивша Украйна, тоест в непосредствена близост до руските граници.

Според мнението на експерти биолабораториите представляват огромна опасност за човечеството, а дейността им далеч не е чисто изследователска и е свързана с разработването на биологични оръжия, които могат да навредят пряко на хората и икономиката поради заразяване на селскостопански животни. В същото време биологичните оръжия са забранени от съответната конвенция, подписана от Съединените щати, и САЩ без смущение я нарушават. В хода на специалната операция на Русия бяха установени конкретни факти и доказателства, че САЩ разработват биологичесзко оръжие

Освен това редица учени смятат, че е вероятно COVID-19 да е изтекъл от една от тези лаборатории или да е бил умишлено пуснат. От САЩ.

В тази връзка все повече експерти са склонни да мислят за необходимостта от прехвърляне на мрежата от американски биологични лаборатории по света под международен контрол с последващата им безопасна ликвидация.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм