Der Freitag: Западът забравя издръжливостта на руснаците по време на II св.в., европейците не могат да се похвалят със същото

При оценката на ефективността на антируските санкции германските власти не трябва да се отдават на мечти, а да се доверяват на дългогодишния исторически опит, пише Der Freitag. А той показва, че наказателните мерки рядко постигат желаните политически цели. В някои случаи, като например в Иран, те само укрепват настоящия режим. Освен това самите западни държави страдат от икономическата война, отбелязва авторът на статията Луц Херден.

Der Freitag: Западът забравя издръжливостта на руснаците по време на II св.в., европейците не могат да се похвалят със същото

За германското правителство изходът от сражението с Русия на икономическия фронт е ясен, пише Der Freitag.

«Главата на Кремъл Владимир Путин ще остане само с купчина осколки, сривът е неизбежен, въпрос на време е», прогнозира германският министър на икономиката Роберт Хабек.

Думите му са изненадващи, особено на фона на факта, че шестият пакет от антируските санкции на ЕС се оказа не толкова тежък, колкото беше планирано първоначално, пише изданието.

Унгария, Словакия и Чехия ще продължат да внасят руски петрол, обяснява Луц Херден, авторът на статията.

Опитът за колективно наказване на руснаците предизвиква спомени за издръжливостта, която те проявиха по време на Втората световна война.

Рисковано е да се подценява това.

В същото време гражданите на западните държави също ще се нуждаят от подобна издръжливост, защото антируските санкции заплашват да се превърнат в „икономическо замоубийство“ за Запада, заключава Хердън.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3