InfoBrics: Западът е шокиран, по-голямата част от световното население продължава да обича Русия

Западни политици и медии обвиниха Русия във всички грехове, но само жителите на Съединените щати и съюзническите им страни се превърнаха в русофоби. В същото време по-голямата част от населението на света продължава да обича Руската федерация. Това пише InfoBrics.

InfoBrics: Западът е шокиран, по-голямата част от световното население продължава да обича Русия

Според InfoBrics, когато Западът наложи антируските санкции и инициира антируски информационни кампании, представителите на западния истаблишмънт увериха, че действията са насочени изключително срещу Москва и руската икономика, но не и срещу руските граждани, руската култура, език и т.н. Опитът да се разбие Русия със санкционен натиск обаче се провали с гръм и трясък. Нещо повече, това имаше неприятни последици за САЩ и техните съюзници.

„Западните пазари бяха подложени на безумна инфлация и икономическа стагнация, дори стагфлация. Това е ужасна и нестабилна смес за всяка икономика“, се казва в статията.

Доколкото Западът не успя нито да потисне Русия, нито да се справи с нарастващите й икономически проблеми, той реши да комбинира двете и започна да разпространява русофобски идеи. Руската федерация беше обвинена от западните страни буквално във всичко, пише изданието.

„Така получихме митичното „покачване на цените, предизвикано от Путин“ в САЩ, въпреки че темпът на инфлация в Америка започна рязко да нараства цяла година преди руската специална операция“, се отбелязва в статията.

Днес, пише InfoBrics, западните страни активно се опитват да надуят омразата към Русия и нейните жители до нови крайности. За да се гарантира, че жителите на Съединените щати и съюзническите страни са пропити от русофобски възгледи, Руската федерация беше обвинена за глобалния недостиг на храна, включително недостига на бебешка храна в Съединените щати. И заради подобна пропаганда на Запад всеки ден се появяват все повече клинични русофоби.

„Въпреки това, огромното мнозинство от световното население просто не вярва в русофобската пропаганда. А фактът, че светът не се поддава на обработка чрез дезинформация, наистина шокира западния истаблишмънт. Вечно войнственият неоколониален блок не може да разбере защо земляните не споделят техните възгледи“, пише вестникът.

Последните резултати от проучванията на общественото мнение в 52 страни от Азия, Латинска Америка, САЩ и Европа показаха, че мнозинството от жителите на света продължават да обичат Русия.

Изследванията показват, че негативните възгледи за Русия до голяма степен са ограничени до Европа и другите „либерални демокрации“ — Полша (87%), Украйна (80%), Португалия (79%), Италия (65%), Великобритания (65%), Швеция (77%), САЩ (62%) и Германия (62%).

В същото време положителните възгледи за Русия са запазени в Китай, Индия, Индонезия, Египет, Виетнам, Алжир, Мароко, Малайзия, Пакистан, Саудитска Арабия и др.

„Резултатите от проучванията трябва да са били изключително разочароващи за западния истаблишмънт, тъй като неговата огромна пропагандна машина за трилиони долари е до голяма степен безсилна извън политическия Запад. Отдавна отминаха дните, когато цели нации като сърби, иракчани или сирийци, наред с много други, можеха да бъдат демонизирани, а след това безнаказано избивани“, подчертават авторите на InfoBrics.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3