Главата на ДНР Денис Пушилин коментира спасяването на българските моряци от заловения от азовците кораб «Царевна» отговаряйки на въпрос на News Front България

По време на тази важна и сложна командировка, след посещението на различни обекти в Мариупол, по които очаквайте подробни материали, фото и видеорепортажи, всички руски и чуждестранни журналисти, включително и в мое лице имахме възможността да зададем въпроси на главата на Донецката Народна Република Денис Пушилин. Кадрите са от сряда, 18 май, и част от тях представяме от официалният сайт на главата на ДНР. Нашите ексклузивни очаквайте по-късно.

Главата на ДНР Денис Пушилин коментира спасяването на българските моряци от заловения от азовците кораб "Царевна" отговаряйки на въпрос на News Front България

Трябва да се отбележи, че на срещата с ръководителя на ДНР в Мариупол присъстваха също така представители на сдредства за масова информация от Франция, Катар, Ливан, Япония, Беларус, Индия, Германия, ОАЕ, Китай, Холандия, САЩ, Сърбия, Гърция, Латинска Америка. Въпреки проливния дъжд, всички колеги очакваха пристигането на Денис Пушилин, който беше изключително точен и внимателно отговори на всеки поставен въпрос, коментирайки както задачите на продължаващата спецоперация, така и перспективите за възстановяване на Мариупол.

 

 

Главата на ДНР Денис Пушилин коментира спасяването на българските моряци от заловения от азовците кораб "Царевна" отговаряйки на въпрос на News Front България

С колегата от Гърция по-горе на снимката засегнахме въпроса относно възможността за изпращане на международна хуманитарна помощ за Донбас. Отделно, по време на моя въпрос успях да изразя благодарност към ДНР за спасяването на нашите моряци и оказването на хуманитарна помощ за момчета останали на кораба. Напомням, че нашите момчета бяха останали без вода и елементарни продукти от първа необходимост. И въпреки сложната обстановка и проблемите, които решава ДНР, чисто човешки намериха сили и възможност да им помогнат. Защото са хора…и мислят за хората, дори ако са от друга държава. Както се казва на руски «своих не бросаем». Още веднъж, благодарности, чест и почитания към ДНР и ВС РФ.

 

„А фактът, че помогнахме на вашите моряци, е абсолютно очевиден: те не са престъпници, като цяло в този случай те станаха жертви на ситуацията. Разбира се, нашата задача беше просто да им помогнем, да окажем подкрепа“, отбеляза ръководителят на ДНР Денис Пушилин.

А как мислите, оказва ли Червения кръст помощ на Донбас или на освободените територии в Украйна? Въпросът е реторичен, защото едва ли някой ще се учуди, че не. Затова, ние хората, трябва да оставаме хора, да разказваме и показваме истината, такава каквато е, обективно и честно, да предизвикваме съвестта на властимащите и да помаге на онези, които са в беда. Изключително се радвам,че по време на общуването с главата на ДНР успях да споделя, че у нас в България, много хора искат да окажат хуманитарна помощ на народа на Донбас, че такава помощ се събира, но просто не знаем как да стане това.

Успяхме да засегнем и ситуацията с информационната война, и че за съжаление в Европа и в нашата страна ситуацията се показва едностранно, така както е изгодно за западните кукловоди.

Българите се учим да ползваме Telegram, VPN си теглим, за да гледаме руски новини, защото когато ви показват едностранно ситуацията, както се прави у нас и казват, че Русия е лоша, тогава това не е нормално. Освен това за нас това е противоестественно да ни се внушава. Русия ни спаси, Русия ни освободи. Много руска кръв е пролята по нашата земя. Тази връзка е завинаги. Каквато и да е геополитическата ситуация, хората помнят това”- отговорих след въпрос как у нас хората виждат ситуацията по спецоперацията и как се отнасят към Донбас.

Можете да изгледате видео кадрите и да споделяте с близки и приятели. Очаквайте в най-скоро време фото и видео репортажи от това важно и сложно пътуване имащо за цел да покаже истината такава каквато е.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм