Лавров: Западът не крие, че е обявил война на руския свят

Външният министър на Русия Лавров: Западът не крие, че е обявил тотална война на целия руски свят

Западът обяви тотална война на руския свят, това счита руският външен министър Сергей Лавров.

„Както току-що отбелязахме, Западът ни обяви тотална война, на целия руски свят. Сега никой не крие това, вече се стигна до абсурда да отменят руската култура, да премахват всичко, свързано с Русия.

Под забраната на класиците: Чайковски, Достоевски, Толстой, Пушкин.

Преследват се и дейци на националната култура и изкуство, които днес представят нашата култура», каза министърът на заседание на Съвета на главите на руските субекти към руското външно министерство.

По-рано Лавров заяви: Западните политици не знаят какво представлява Русия

Западните политици не знаят какво е Русия, каза Лавров
Външният министър на Русия Лавров заяви, че политиците на Запад, които искат поражението на Русия, не са учили добре

Лавров: Западните политици не знаят какво представлява Русия

Западните политици, които казват, че е необходимо да се победи Русия «на бойното поле», вероятно не са учили добре в училище и не я познават, заяви външният министър на Русия Сергей Лавров.

„Казват, че Русия трябва да се „провали“, те трябва да „победят Русия“, да накарат Русия да „загуби на бойното поле“. Сигурен съм, че познавате историята по-добре от западните политици, които правят такива „заклинания“.“

Вероятно „Те“ не са учили добре в училище.

Те правят погрешни изводи от разбирането си за миналото и какво представлява Русия», каза Лавров, говорейки като част от проекта «100 въпроса към лидера» в гимназия «Евгений Примаков».

Външният министър изрази убедеността си, че в крайна сметка Западът ще трябва да признае „реалността, която се създава“ на земята.

„Той ще бъде принуден да признае, че е невъзможно непрекъснато да се атакуват жизненоважните интереси на Русия безнаказано, на руснаците, където и да са те“, каза той.

Лавров призна още, че е изумен от скоростта, с която Западът зае русофобска позиция след началото на специалната операция в Украйна.

„Последното означава, че никъде не е изчезнало това, което са мислили за Русия, започвайки от 16-17-18 век“, каза министърът.

Външният министър констатира още, че много западни страни заиграват с русофобски прояви на битово ниво.

Според него примерно същото се случва и с ръководителите на Украйна — те «казват какво другите са им длъжни, че Германия така трудно се задейства, че някакъв леберкез ръководи Германия (така украинският послаик Андрей Мелник нарече канцлера Шолц, бел. ред.).

„Доскоро беше невъзможно да си представим нещо подобно“, каза министърът.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3