«Дори привържениците на американския милитаризъм от The New York Times се изплашиха от последствията от подкрепата на прокси конфликт в Украйна»

Бърни Сандърс, който се открои от опонентите си с антивоенната си реторика на праймеризите на демократите през 2016 и 2020 г., се отказа, гласувайки с членове на партията си за отпускането на 40 милиарда долара за украинския конфликт, пише журналистът Арън Мате в статията си за Substack. Освен това, както отбелязва авторът, дори The New York Times, който обикновено действа като твърд привърженик на американския милитаризъм, осъзнавайки опасностите, заплашващи света, призова Байдън да даде да се разбере на Киев, че помощта на САЩ и НАТО има своите предели.

"Дори привържениците на американския милитаризъм от The New York Times се изплашиха от последствията от подкрепата на прокси конфликт в Украйна"

По време на първичните избори на демократите през 2016 и 2020 г. позицията на Бърни Сандърс срещу американското нахлуване в Ирак му помогна да се открои не само от лидерите на президентската надпревара Хилари Клинтън и Джо Байдън, но и от партийната структура, която представлява, пише журналистът Арън в своята статия за Substack Mate.

Но през 2022 г., когато САЩ се потопиха в поредния скъп и катастрофален конфликт в чужбина, Сандърс реши да изостави антивоенната си реторика и да се присъедини към бившите си съперници, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3