Героите на Операция «Z»: Пробив в отбраната на противника

Руското министерство на отбраната продължава да споделя примери за доблестта и смелостта на руските военни по време на специалната операция за денацификация и демилитаризация на Украйна. Имаме удоволствието да запознаем читателите си с някои от героите от специалната операция «Z» — участници във военните действия в Донбас.

НАПРАВИ ПРОБОИ В ОТБРАНАТА НА ПРОТИВНИКА

Подполковник Юрий Рогожников

Героите на Операция "Z": Пробив в отбраната на противника

„Батальонно-тактическите групи на руските въоръжени сили водеха настъпателни действия със задачата да изтласкат украинските националисти от позициите им. На дивизията под командването на подполковник Юрий Рогожников беше поставена задачата да създаде пробиви в отбранителните линии на бойците.

След като своевременно постави дивизията на позиции, въз основа на получените разузнавателни данни, благодарение на компетентните действия на подполковник Рогожников и професионализма на подчинения му личен състав, по време на артилерийските удари по позициите на противника бяха унищожени 7 опорни пункта, 17 бронирани машини и до 70 националисти.

След като понесе значителни загуби, противникът, лишен от възможността да задържи натиска на руските войски, беше принуден да отстъпи и да напусне заетите по-рано позиции».

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3