Русия разруши цеховете на украинския завод «Мотор Сич» в Запорожието

Министерството на отбраната на Русия съобщи за унищожаването на цеховете на завода «Мотор Сич» в Запорожие чрез ракетен удар

Русия разруши цеховете на украинския завод "Мотор Сич" в Запорожието

Руски части унищожиха цеховете на предприятието «Мотор Сич» в Запорожието, заяви на брифинг говорителят на Министерството на отбраната Игор Конашенков.

„Високоточни ракети с голям обсег с въздушно и морско базиране в град Запорожие унищожиха производствените цехове на завода „Мотор Сич“, който произвеждаше авиационни двигатели за бойната авиация на украинските военновъздушни сили, включително безпилотни летателни апарати“, уточни генерал-майорът.

Освен това в района на Днепропетровск са ударени части от резерва на въоръжените сили на Украйна, които се насочвали към укрепване на групировката в Донбас.

Руски военни ракети с въздушно базиране удариха командния пункт на 14-та механизирана бригада, комуникационен център и радиотехнически център на украинската армия. Поразени са и логистичният център на 72-ра мотопехотна бригада, две горивни бази, два радарни поста за противовъздушна отбрана и 16 района за концентрация на жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна.
Също така руските сили за противовъздушна отбрана в Николаевска област свалиха хеликоптер Ми-8 на украинските ВВС, добави ген. Конашенков.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3