Кисинджър: «Украйна и Западът да спрат военната конфронтация с Русия !»

На Световния икономически форум, който се провежда в Давос, един от патриарсите на американската външна политика, бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър посъветва Украйна да прекрати военната конфронтация с Русия.

Кисинджър: "Украйна и Западът да спрат военната конфронтация с Русия !"
Според един от главните идеолози на Вашингтон колективният Запад трябва да спре да воюва с руснаците с ръцете на украинците — необходимо е да се прекратят военните действия и да се започне двустранен диалог. В противен случай регионът и светът ще бъдат изправени пред непредвидими последици.

«Преговорите трябва да започнат в рамките на следващите два месеца, в противен случай ще има сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесни за преодоляване», каза бившият държавен секретар на САЩ (цитат от The Telegraph).

Освен това Хенри Кисинджър призова САЩ и други западни страни да не пренебрегват интересите на Русия и да признаят нейната роля в глобалните световни процеси.

По-рано Владимир Зеленски предложи изтеглянето на руските войски от територията на Украйна като условие за започване на преговори с Москва. От Кремъл многократно подчертават, че целите на специалната операция ще бъдат постигнати напълно.

Междувременно преговорите между Русия и Украйна за мирно споразумение започнаха на 28 февруари. Въпреки това, според Андрей Руденко, заместник-министър на външните работи на Руската федерация, украинската страна всъщност се е оттеглила от преговорния процес.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3