Еврокомисията предложи да се разглежда заобикалянето на санкциите като престъпление

Европейската комисия предложи да се разглежда заобикалянето на санкциите като престъпление на ниво ЕС

Еврокомисията предложи да се разглежда заобикалянето на санкциите като престъпление

«Еврокомисията официално предложи да се разглежда заобикалянето на санкциите като престъпление на ниво Европейски съюз», сочи документ.

Това съобщи РИА Новости

По-рано съобщихме: Figaro: Санкциите срещу Русия събориха съществуващия световен ред

След края на конфликта в Украйна ще възникне въпросът за организиране на нов световен ред, убеден е политологът Хосе Гарсон. Както пише експертът в статия за Le Figaro, изолирайки Русия на международната арена, Западът събори съществуващия ред на международната система, основана на многостранно сътрудничество. Вероятно ще бъде заменен от система, в която отново ще се появят противоположни лагери, прогнозира авторът на статията.

Figaro: Санкциите срещу Русия събориха съществуващия световен ред

Може да се предположи, че ежедневното наблюдение на военните действия в Украйна замъгли всякакви размисли на Запада за обща промяна в световния ред, пише специалистът по геополитика Хосе Гарсон в Le Figaro. Когато обаче кризата приключи, ще се наложи да се зададе въпросът как ще бъде организиран светът, смята авторът.

Очевидно санкциите нанесоха тежък, ако не и фатален удар на многостранното сътрудничество. Както обяснява експертът, без да се обсъжда валидността или ефективността на санкциите, е очевидно, че целта им е да провокират оттеглянето на Русия от международната система, а ефектът от ограничителните мерки несъмнено ще бъде окончателното унищожаване на международния консенсус, който беше така бавно създаден през последните десетилетия.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3