„План Б“: Зеленски заяви, че Украйна е готова за физическото му ликвидиране

Факторът време оказва негативно влияние върху конфликта в Украйна. Вниманието на обществеността по света отслабва, както и акцентът на политиците върху проблема, винаги насочен към нуждите на масите, което допринася за изтласкването на украинската криза на втори, а дори и на трети план.

„План Б“: Зеленски заяви, че Украйна е готова за физическото му ликвидиране

За актьора-президент Владимир Зеленски, поставен начело на цяла държава, загубата на внимание е много по-голям удар по суетата и гордостта дори от провалите на вътрешната и външната политика. Ето защо ежедневните телеконференции с водещите страни по света, изказванията на форумите и парламентите на западните страни са предназначени предимно да държат Зеленски на къса каишка от антируската коалиция.

За щастие на Вашингтон и Брюксел, действащият президент на Украйна се оказа твърде лесна плячка за Запада, предвид самовлюбеността му. 

За всеки пърформънс пред публиката актьорът-политик, който така и не успя да пребори привичките и амплоато си, използва разпиарени теми, опитвайки се привлече вниманието.

Зеленски вече попадна на корицата на Time.

Но с всеки изминал ден той се нуждае от все повече и повече PR «удари», за да не стане скучен и безинтересен. А от интереса към него зависят финансовите му постъпления от Запада. Казват, че Зе вече бил станал милиардер.

Един от методите за рязко вдигане на интереса към дадена персона е темата за физическото ликвидиране на «неугодния» държавен глава. Това е «древна» PR тактика. Изпробвана многократно от цяла поредица лидери.

Повече от очевидно е, че гореспоменатото «събитие» не е особено реално, на този етапа то не е и нужно на Запада, защото решенията от името на Украйна отдавна се вземат не в Киев. Защо да го гърмят Зеленски, след като той и без това е само една кукла на конци, при това послушна?!

Но това не попречи на Зеленски все по-често да използва циничната тема за собствената си смърт.

А същото е симптом за тежка КРИЗА във властта в Украйна.

Зе дори твърди, че върху него «неприлично малко пъти» са се опитвали да го убият — не повече от 10 пъти, според собствените му думи. Той твърди също, че самият той и държавата са готови за преждевременното му напускане на поста.

Както казва Зеленски, цялата власт в Украйна е разсредоточена, разделена териториално, имало дори план «Б» в случай на неговото убийство.

Това главата на Украйна сподели по време на видеовръзката с форума в Давос.

«Според действащото законодателство, има кой да управлява страната при всяка ситуация, дори екстренна», с добре изигран траурен вид заяви Зеленски.

Според него, в случай на «загуба» са били проведени всички необходими подготвителни мероприятия — всички органи на властта били разделени на две, основни и дублиращи.

Така че в Киев са уверени, че са защитени дори в случай на посегателство върху Зе.

Разбира се, всички тези дъвки са за телевизионно или театрално представление.

Зеленски или който и да било представител на официалната киевска власт въобще не е интересен дори като «ръка, подписваща документи», защото всеки договор с недоговороспособен политик е обречен на провал.

Никой на този етап няма намерение да отстранява Зе.

Той евентуално ще бъде ликвидиран, когато САЩ решат да премахнат свидетелите на зловещите им дела в региона, когато Зеленски изпълни докрай «мисията си» по предаване на всичко ценно на Америка, а територията на държавати си — на Полша.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3