Французите за речта на Зеленски в Кан: «Колко още трупове до края на твоето шоу?!»

Зеленски не пропусна възможността да се появи на екрана на филмовия фестивал в Кан, а преди това, както си спомняме, произнесе реч на «Грами» и «Оскар», съобщава Figaro. Читателите отбелязват, че появата му се е превърнала в незаменим елемент от всяка церемония. Критиците напомнят на Зе за предозировката. Може би така ще му стане по-ясно?

Превод от Figaro, Франция: 

Французите за речта на Зеленски в Кан: "Колко още трупове до края на твоето шоу?!"

Говорейки от кабинета си в Киев, украинският държавен глава отне десет минути от церемонията по откриването на филмовия фестивал в Кан. Той призова актьорите от «най-важното изкуство за нас» да не мълчат пред «руското нашествие».

Президентът Зеленски с вече позната ни трагична маска се появи на екрана на театралната зала „Люмиер“, където се проведе церемонията.

По същия начин той нахлу на наградите «Грами» през април, а след това (използвайки влиянието на актьора Шон Пен) участва дистанционно на «Оскарите».

Във вторник вечерта този бивш актьор, който сега се превърна в командир и „воен лидер“, се опита за няколко минути да мобилизира целия кино свят, събрал се в Кан.

Световният филмов фестивал в Кан отказа да приеме руски делегации, представители на руската държава или журналисти, които биха могли да се считат за съгласни с официалната позиция на Русия.

Коментари на читателите: 

LISIANTHUS83

Пред нас е цялата извратеност на тези така наречени съвременни комици: те играят приблизително същата комедия, която един неуспешен артист избра за себе си през 30-те и 40-те години на миналия век! Светът е полудял!

Рr Morbius

Дори режисьорите разбират в каква ужасна манипулация ги въвлича Зеленски. Цялата тази колективна истерия – те самите станаха нейни жертви. Всички тези безкрайни сравнения на Путин с «великия диктатор» от филма на Чарли Чаплин плюят на гроба на великия клоун.

Но има по-адекватно сравнение: Хитлер също беше донякъде колега на Зеленски — той също беше добър актьор и беше отличен оратор (фюрерът дори ходеше на курсове за публично говорене).

В резултат на това народът, както и в случая със Зеленски, повярваха на картината на екрана. Хората виждаха в Хитлер спасител и герой. И двамата актьори въвлекоха своите народи в конфликти с катастрофални последици.
Но в случая със Зеленски актьорът получи подкрепата (напълно неподходяща) на генералния секретар на ООН, който започна да приветства някаква „победа на Украйна“. И всичко това за нищо — на цената на една изпята песен.

Leeloo

Това е просто някакъв заговор: всички изкуства, всички театри, целият шоубизнес е мобилизиран в името на този комик! Когато цялата планета е отворена така… Започваш да се смееш на самата тази ситуация, а не на нейното малко неблъснато средоточие.

Това е като при всяко предозиране: твърде много шоколад — черният дроб боли, твърде много алкохол — махмурлук. И ето го: всеки ден или в парламента, или в Израел, или в Кан… Зе-предозиране!

Колко още трупове до края на шоуто ти?!

В крайна сметка той ще съсипе репутацията на украинците!

Източник: https://www.lefigaro.fr/culture/festival-de-cannes-discours-surprise-du-president-zelensky-pour-mobiliser-le-monde-du-cinema-20220517

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3