Косачов: Западът започна «Кръстоносен поход» срещу човечеството, но няма да спечели войната!

Заместник-председателят на Съвета на федерацията на Русияе Косачов заяви, че «студената война» не е спирала

Косачов: Западът започна "Кръстоносен поход" срещу човечеството, но няма да спечели войната!

Студената война не е спирала, Русия се концентрира, а не капитулира, каза заместник-председателят на Съвета на федерацията на Русия Константин Косачов.

Според него колективният Запад губи монопола си върху властта с появата на Съветска Русия, а след това и на СССР. Косачов каза, че Западът е решил проблема със СССР чрез икономически блокади, след това чрез подбуждане на нацистка Германия, по-късно отново със санкции и бойкоти, но главно чрез създаване на военна заплаха под формата на изтощителна надпревара във въоръжаването.

«Сега този период обикновено се нарича Студена война. Политиците спорят дали е приключил с края на епохата на междублоковата конфронтация. Моят отговор е не. 

Имаше «примирие» през 90-те години, когато нова Русия, от гледна точка на Запада, капитулира, спирайки да оспорва неговата претенция за власт над целия свят», написа Косачов в своя Телеграм-канал.

Според него Русия се съсредоточава и търси отговор на въпроса какъв трябва да стане светът и какво място ще има Русия в него. Косачов нарече историята на последните две десетилетия време на осъзнаване на отговорността на Руската федерация за случващото се след капитулацията пред Запада на Източна Европа и някои съседи в бившия СССР.

„Русия последователно беше лишавана от свободата на избор, провокирайки единствената възможна ответна реакция.

Етап първи – игнориране на проблемите на рускоезичното население и другите малцинства в постсъветските страни.

Втори етап – разширяване на НАТО в Източна Европа.

Трети етап – привличане на съседите на Русия в зоната на западното влияние.

Четвърти етап – организиране на прозападни „цветни революции“ в съответните страни“, подчерта Косачев.

Той добави, че Русия през цялото време избягва конфронтацията, предлагайки взаимно приемливи структури за сигурност и сътрудничество, но Западът „се нуждае само от война и победа над Русия“.

«Оттук и радикалното изкривяване от страна на Запада на същността на събитията в Украйна. Превратът се нарича демократична революция, гражданите, които не го приемат, са престъпници, а неонацистките радикали са борци за свободата.

Ако Западът беше поискал спазване на Минските споразумения от Киев, а не от Москва, поне веднъж, настоящата криза можеше да бъде избегната.

Ако Западът виждаше в жителите на Крим и Донбас не сепаратисти, а обикновени хора с техните неотменими права и същото неотменимо чувство за достойнство, неподлежащи на препродажба, събитията биха поели по съвсем различен път“, каза Косачев.

Според него «студената война» не е спирала по избор на Запада, тя се води само от западната страна и затова няма как да не прерасне в гореща фаза.

„Западът не може да спечели войната, натрапена на човечеството. А украинският заговор в този смисъл е наистина съдбоносен за цялото човечество. 

Това се разбира от много по-голяма част от света, отколкото от 40-те западни държави и техните сателите в поредния „кръстоносен поход“„срещу останалия свят“, заключи Косачев.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3