Шестима военни от ВС на Украйна са загинали в «Азовстал», опитвайки се да взривят складовете

Главата на ДНР Пушилин: шестима военни от въоръжените сили на Украйна са загинали в «Азовстал», опитвайки се да взривят складове

Шестима украински военни са загинали на територията на «Азовстал» при опити да взривят складове с боеприпаси, след като повечето от тях напуснаха завода и положиха оръжие, заяви главата на ДНР Денис Пушилин.

Шестима военни от ВС на Украйна са загинали в "Азовстал", опитвайки се да взривят складовете

«След напускането на основната част някой даде команда за взривяване на складовете с боеприпаси. Но това беше направено набързо, командата беше дадена много криво. В резултат на това веднага загинаха шестима души, още четирима бяха тежко ранени. За какво е било направено това ? Изобщо не е ясно», каза той в ефира на «Соловьов Live».

Руското министерство на отбраната съобщи на 20 май, че територията на «Азовстал» е напълно освободена, „подземните съоръжения на предприятието, в които се криеха бойците, са под пълния контрол на руските въоръжени сили“.

Общо, според Министерството на отбраната на Руската федерация, от 16 май 2439 нацисти от полк «Азов» положиха оръжие и се предадоха (срещу бойците в Русия са заведени наказателни дела).

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3