План «А» и план «Б» на Русия

Русия имаше два плана — А и Б.
План А беше план «Светкавична война» или по-известен като Блицкриг. За това беше нападението по цялата граница и нападението през границата с Беларус.
План "А" и план "Б" на Русия
После се взе решение, че предвид ситуацията ще се премине към план Б и руските войски се изтеглиха от Киев, Чернигов и Суми. Причините поради, които са изтеглиха и се избра план Б са много дълги и комплексни. Не са изобщо само военни. Може би подробно ще засегна тази тема в друг пост.
План Б е война чрез изтощаване. Изтощаване на икономиката, на армията и т.н. По данни на Ройтерс, Украйна е избула 46 000 войници, това беше преди 4 дена, а по данни на Рибаря — сериозен Телеграм канал — загубите на ВСУ са малко над 50 000.
Тази информация също е от преди 4-5 дена.
Армията на Украйна е 280 000 според Уикипедия към септември 2015г.
Войната ще се реши на изток, както се реши и ВСВ. На Украйна ѝ е наредено да се сражава на живот и смърт за административните територии на Донецк и Луганск, защото там са най-големите укрепления.
Укрепленията там наистина са планетарни. Преди няколко дена си направих труда да разгледам по-голямата част от фронта, който беше укрепван и подготовян за война 8 години на сателити(лилавия на картата). Няма място, улица, къща или някакво друго съоръжение, където да няма издълбани окопи и построени стоманено-бетонни укрепления.
Настъплението наистина е изключително трудно. Военното ръководство на Украйна е искало от политическото да вземе решение за изтегляне на войските от Северодонецк-Лисичанск, но им е отказано.
Неслучайно фронта пред Донецк, Горловка и т.н(долу на картата съм го отбелязал в лилаво) почти не е мръднал, именно заради укрепленията.
Със светлозелено съм отбелязал административните граници на Луганската и Донецката области. С лилаво — фронта, който беше преди началото войната.
Войната чрез изтощаване е най-практичния за всички сценарии. Западът знае, че Украйна не може да победи Русия в битка едно на едно, но иска да отслаби Русия, но пък и не иска да воюва директно с нея. За това колективния запад харесва план Б.
Ръководството на Украйна си мисли, че изпълнявайки план Б ще имат възможност да избягат или да основат правителство в изгнание, освен това изпълнявайки този план хунтата в Киев получава солидни възнаграждения.
Само Зеленски е заработил скромните 100 милиона долара от както е президент. Русия използвайки този план ще може да влияе на европейската икономика чрез войната.
Ще видите това още в средата на лятото, а пълните размери на това, което ни чака ще видим през зимата. Основната част от украинската армия очевидно ще бъде ликвидирана на източния фронт, както вече става.
Украйна остава с армия на границата на РФ, Беларус и в Одеса. При което имайте предвид, че войски от Харков, границата с РФ и границата с Беларус вече се прехвърлят на източния фронт за попълване на загубите.
След пълното освобождение на Донецката и Луганската области(достигането на зелената линия), ще има настъпление от всички страни, включително и през Беларус. За това говори и неотдавношното изказване на Генералния щаб на Беларус, че южната украинска групировка «заслужава особено внимание»!
Ще бъде относително лесно, защото украинската армия напрактика няма да я има, както числено, така технологически и изожщо всякак, което ще позволи с боеве на малък фронт(тоест само на изток) основната част от които вече ще е свършила, да се вземат много различни територии и да се стигне до разделение на Украйна.
Това показва и хода на събитията като цяло. Русия не бърза да превзема нищо от Украйна, което е извън административнте граници на Донецката и Луганската области.
Изключениятя са: Превзет е напълно Херсон — да се брани и издържа Крим и е превзето 80 % от Запорожието за да се свържат Донецк, Луганск и Русия с Хесрон и Крим сухопътно. Половината от Харков е превзета с цел там бъде фронта и да се отвори пътя за град Харков.
Искрено жал ми е за украинците, защото това ще е адово съществуване за тяхната държава и ужасно трудно за техния живот. Ръководството им е продажно, а ужасяващия план устройва всички идеално.
Същевременно гласовете на разума са натикани по затворите и са подложени на гонения, а официалната пропаганда дори не се старае да дебатира на темата какво се случва и как се справяме с войната. Наистина ми е жал за украинците.
Да даде Господ каквото има да става да става, но колкото се може по-бързо и с колкото се може по-малко жертви и щети!
Фил Иванов