Западни читатели: «Запасявайте се с консерви и стройте бункери, «Сармат» ще ни изтрие от лицето на земята»

Главата на «Роскосмос» Дмитрий Рогозин заяви, че ядреният хиперзвуков комплекс «Сармат» е способен да «изтрие от лицето на земята половината от крайбрежието на континента», който Русия счита за враждебен, пише Daily Mail.

Превод от Daily Mail, Великобритания: 

Западни читатели: "Запасявайте се с консерви и стройте бункери, "Сармат" ще ни изтрие от лицето на земята"

Новата руска хиперзвукова ядрена ракета „Сармат“ (според класификацията на НАТО: «Сатана-2» или „Сатана“) може да унищожи „половината бряг“ на вражеския континент, заяви пред ученици и студенти близкият сътрудник на Владимир Путин.

Главата на «Роскосмос» Дмитрий Рогозин, заплаши Запада с ядрени оръжия, показвайки видеозаписи на руски стратегически ракети по време на така наречения „федерален образователен маратон“, наречен „Нови хоризонти“.

Той завърши с прегледа на възможностите на новото чудовище, наречено «Сармат», междуконтинентална балистична ракета, способна да поразява цели със скорост от 25 000 километра в час.

«Тук виждате изпитателните изстрелвания на нашите ракети — похвали се той пред младата си публика. — Най-малките излизат на паради на Червения площад. А най-големите няма да се поберат на Червения площад — твърде големи са.»

На видеото бяха показани «Топол», «Ярс», подводницата «Булава» и накрая ракетите «Сармат».

«Такава ракета може да унищожи половината от крайбрежието на континента, който не ни харесва със своята агресивна политика“, каза Рогозин.

Според него «неудържимият» «Сармат» ще започне да влиза на въоръжение през есента.

„Нашите заводи произвеждат и „Искандери“, и хиперзвуковите „Кинжали“, припомни Рогозин.

Коментари на читателите: 

Nabzy

Хора, запасявайте се с консерви и стройте бункери.

Acdec2020

В името на световния мир изпратете тези ракети в Лондон, Вашингтон и Брюксел!

Rain On Request

Не искам страната ми да води глобалистка война срещу Русия, особено когато нашето правителство е във война със собствения си народ.

Източник: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10836765/Satan-2-nuke-demolish-half-coast-continent-Russia-doesnt-like-aggressive-policy.html

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3