Le Figaro: Против ядрените оръжия и доставките за Украйна — пацифистите продължават да организират протести близо до американска военна база в Германия

Германските пацифисти протестират близо до американската военна база в Бюхел от 30 години, според Le Figaro. Както съобщава изданието, през последните месеци активистите имаха причина да се разделят – въпросът за доставките на оръжие за Украйна. Ако някои от протестиращите са убедени, че Киев се нуждае от помощ във военните действия, то други обвиняват за всичко американския империализъм и се противопоставят на въоръжаването на украинската страна.

Le Figaro: Против ядрените оръжия и доставките за Украйна - пацифистите продължават да организират протести близо до американска военна база в Германия

Както припомня вестникът, след дълги забавяния правителството на Шолц трябвало да се съгласи с доставката на тежки оръжия за Украйна. Лидерът на социалдемократите се озова в капан между «американски покровител» и защитник, който инвестира стотици милиарди долари във военна подкрепа за Украйна, и нежеланието на населението му да влезе в пряка конфронтация с Русия.

Както отбелязва вестникът, по ирония на съдбата в управляващата коалиция именно зелените се оказаха най-войнствените членове — наследниците на пацифистката и антиядрената традиция, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3