Киев официално забранил изваждането на телата на загиналите си войници от развалините

Русия получи имената на повече от две хиляди загинали или пленени украински войнициКиев официално забранил изваждането на телата на загиналите си войници от развалините

Служители на руските силови ведомства получиха списъци на загиналите, изчезнали и пленени украински военни в южно направление. Документите бяха предоставени на РИА Новости и публикувани в Telegram канала на агенцията.
Налице са повече от две хиляди имена и фамилии.

„Благодарение на помощта на украински патриоти от Въоръжените сили на Украйна, списъците с украински войници, които са били убити, изчезнали и пленени само в един малък участък от фронта в южно направление, включително на остров Змейни, са предадени на Руските сили за сигурност», каза източник от силовите ведомства на Русия.

Събеседникът на агенцията обърна внимание на факта, че преобладаващото мнозинство в списъците са редници и младши офицери.

През последния месец украинският Генерален щаб изпитва остър недостиг на личен състав и изпраща на фронтовата линия огромен брой лошо обучени новобранци и бойци от териториалната отбрана, призвани по време на общата мобилизация, отбеляза събеседникът на агенцията.

„Киев официално забрани изваждането на телата на загиналите си войници от развалините, окопите и землянките, така че телата им все по-често се откриват от руски войници след неорганизираните украински атаки, по-скоро прилича на хвърляне на тела в амбразурите на противника“, обясни източникът.

В същото време на новодошлите не се доверяват модерни оръжия, в ръцете им могат да се видят по-специално пушки «Мосин» от Първата световна война, каза той.

«И автомат Калашников, произведен в СССР с калибър 7,62 милиметра, често се издава един за трима с един или два комплекта патрони. Защото в 21 век е почти невъзможно да се получат патрони с този калибър», добави събеседникът на агенцията.

Според него, запълвайки пропуските в кадровата структура, командването на украинската армия не бърза да включва загиналите новобранци в настоящите актуални сводки за загубите.

„Защото реакцията на обществото за смъртта на младите хора може да стане болезнена за общественото мнение. Киевското ръководство поставя загиналите войници в списъка на „изчезналите“, така че след известно време те постепенно да бъдат поставени в раздел в бойни загуби.. ..Близките на загиналите не губят надежда да видят синовете си живи, докато киевските престъпници отдавна са ги „отписали“, заключи източникът.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3