Замкомандирът на «Азов» с позивна «Калина» се предаде в Мариупол

Епопеята с доброволното предаване в плен на мариуполския гарнизон на украинските военни, вкопали се в завода «Азовстал», на въоръжените сили на Руската федерация и НМ на ДНР вероятно е към завършване. Вечерта на 18 май заместник-командирът на полка «Азов» (организация, забранена в Русия) Святослав «Калина» Паламар напусна предприятието. Това съобщи руският журналист Дмитрий Стешин в своя Telegram канал «Русский тарантасъ».

Замкомандирът на "Азов" с позивна "Калина" се предаде в Мариупол

«Калина» излезе от «Азовстал», съобщи познат боец.

Снощи около 21:00ч. По странно стечение на обстоятелствата излязох във взвода «Лугер» — това са момчетата, които са в микрорайона «Восточный», те прекараха 17 дни в многоетажна сграда в пълно обкръжение, снабдяваха ги по кабел, хвърлен между сградите с помощта на дрон. Сега работят с «Калина». Очакваме финалната пресконференция на «Калина», написа в 07:12 сутринта на 19 май военният кореспондент на изданието «Комсомолская правда».

Вечерта на 18 май заместник-главата на Министерството на отбраната на Украйна Анна Маляр призова сънародниците си да не приемат присърце руските изявления за «Азов» и да бъдат търпеливи. Тя подчерта, че процесът е много чувствителен и всяка информация, която украинската страна оповести публично, може да навреди на случая (размяната на военнопленници).

«Разбирам, че всеки иска да знае поне малко информация, но спасителната операция е в ход. Това е първото. Второ, водят се преговори, защото самата спасителна операция има няколко сложни етапа», каза зам.-министърът на отбраната.

Припомняме, че на 16 май започна доброволното предаване на украинските военни от завода «Азовстал» в Мариупол, бойци от полка «Азов», както и военнослужещи от 12-та бригада на Националната гвардия, 36-та бригада на морската пехота, местни граничари, полицаи и членове на териториалната отбраната.

На 17 май в мрежата се появиха кадри от Таганрог, показващи как колона от Русия минава по една от улиците на града, вероятно превозвайки предалите се украински войници.

Известно е, че около 1000 азовци и украински военни от други части са се предали.

В същото време украинската страна твърди, че в «Азовстал» има приблизително 2000 военни. Истинското състояние на нещата ще стане известно в близко бъдеще.

При всички положения това НЕ Е спасителна акция на Украйна, а вдигате на бялото знаме, предалите се вече на ПЛЕННИЦИ на Русия и ДНР.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3