US автор: Америка тъне в инфлация, а Байдън раздава пари на Украйна

Като се има предвид решаваща връзка между икономическите тенденции в САЩ и перспективите пред действащите президенти и техните партии на националните избори, човек не може да не си задава въпроса какво мислят демократите в момента, допускайки такава катастрофална икономическа ситуация, пише в статия за The Unz Review Кевин Барет, автор на поредица от книги, критични към политиката на Америка за „войната срещу тероризма“.

US автор: Америка тъне в инфлация, а Байдън раздава пари на Украйна

Пазарът на акции, облигации и криптовалути почти достигна дъното, докато най-тежката инфлация в страната през последните 40 години вече принуди Федералния резерв да започне да повишава лихвените проценти.

Всичко това непрекъснато тласка Америка към, в най-добрия случай, стагфлация в стила на 70-те години на миналия век, а в най-лошия — повторение на катастрофалните сценарии от 2008 г. или дори 1929 г., предупреждава авторът.

Постоянно нарастващото „разпределение” на американските данъци от Байдън под формата на помощ за Украйна само допринася за хаоса в икономическата и другите сфери, се подчертава в статията. Това вече доведе до значителен скок в цените на храните и енергията, което направи живота на американските избиратели още по-труден, отбелязва авторът.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3