«А-отборът пое България, но държавата затъна до шията»

Преди две години почнаха да ни облъчват, че MAFIQTA е фалирала страната, че няма пари, че всичко е разграбено, а нищо не е построено.

"А-отборът пое България, но държавата затъна до шията"

Преди година и половина обвиняеми олигарси и политици с незавидно минало започнаха да ни убеждават, че държавата е пред колапс и само намесата на Мая Манолова ще спаси нещата.

Преди малко повече от година се оказа, че «почтените братя» нямат сили да сглобят не просто правителство, ами дори нещо приблизително.

Три избора по-късно всички служебни министри на президента си направиха партии, а традиционните партии от «почтените» се отрекоха от клякането пред държавната глава. Ползвам женския род нарочно, като Кирил.

Управлението пое А-отборът на България. Гел, перуки, осветление. Месеци по-късно държавата е затънала до шията.
Правителството и управляващите, новите, не онези старите, ни убеждава, че това е временно и предприема мерки.
Пари има за всичко. Всъщност се къпем в пари. Междувременно пари не се харчат, а ремонтите на пътища се декорират с лентички по счупените мантинели.

Леви мерки за десни хора. По три пъти на годината увеличение на пенсиите, ДДС нагоре-надолу, изборни машини, махане на акцизи, туряне на глоби, заеми и още заеми, нова джипка и нов хвърлящ пари от джипката, бонуси, малуси, какво ли не.

Ако има някой, който си мисли, че нещо се промени, освен голата глава на Бойко Борисов или гелосаната плешивост на Кирил Петков, греши.

Всичко си е същото, даже кервана, който лаем.

Виктор Димчев, Фейсбук