Италиански дипломат обвини ООН в налагане на двойни стандарти срещу Русия

Италианският дипломат Кардили обвини ООН, че налага двойни стандарти срещу Русия

Италиански дипломат обвини ООН в налагане на двойни стандарти срещу Русия

Политиката на двойни стандарти на Запад се превърна в навик, който се закрепи в международните отношения както спрямо съюзниците, така и спрямо противниците. Това заяви италианският дипломат Торкуато Кардили. Статията му е публикувана в блога на основателя на партията «Пет звезди» Бепе Грило.

Според Кардили, който през годините е представлявал Италия в Албания, Танзания, Саудитска Арабия и Ангола, Организацията на обединените нации се е превърнала в център на политическа манипулация. Той отбеляза, че Уставът на ООН е бил нарушаван през цялото съществуване на организацията с цел запазване или придобиване на влияние и припомни как политиката на двойни стандарти е била използвана срещу Сърбия и Ирак.

„Достатъчно е да си припомним отношението на САЩ и НАТО към случая с отделянето на Косово в ущърб на Сърбия, чиято столица Белград беше подложена на интензивни бомбардировки от западния алианс до капитулацията си.

По това време никой на Запад, било в правителствата, било в медиите, не възрази срещу сериозността на разрушенията и не критикува липсата на каквото и да било съжаление към жертвите и разрушенията“, припомни Кардили.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3